Santa Coloma dóna un pas endavant per garantir l’habitatge social

19/05/2016 – Es constitueix la Taula Local d’Habitatge i Pobresa Energètica per eradicar els desnonaments i garantir l’habitatge social a Santa Coloma.

Aquest dimarts s’ha constituït la Taula Local d’Habitatge i Pobresa Energètica de Santa coloma Gramenet per abordar i aplicar solucions integrals contra els desnonaments a la ciutat i garantir l’accés a l’habitatge social de tots els colomencs i les colomenques que ho necessitin. Aquest organisme neix també per defensar i garantir les mesures urgents que contempla la Llei 24/2015, recentment impugnada pel govern central de l’estat espanyol.

La Taula Local de l’Habitatge està presidida per l’alcaldessa Núria Parlon i composta per representants tant dels grups municipals del consistori, com agents socials i entitats del tercer sector -com la PAH de Santa Coloma, la PAH de Barcelona, FAVGRAM, Creu Roja, Fundació Integramenet, entre les associacions i entitats; i també en formen part organismes i altres administracions i institucions com el Col·legi d’Advocats, el Col·legi de Procuradors Tribunals de Barcelona, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local, sindicats (UGT i CCOO), i representants de l’Agència Catalana de l’Habitatge.

Aquest organisme tindrà l’objectiu de ser un espai de reunió i treball entre aquests agents socials mencionats, per posar en comú els problemes detectats al municipi, millorar la diagnosi i gener solucions integrals contra les situacions de desnonaments, d’habitatge buits d’entitats que han executat hipoteques, i alhora ajudar a les famílies que no poden accedir a un habitatge digne; veïns que estan en risc de perdre la seva llar o que no poden pagar els subministraments bàsics, com l’aigua, la llum i el gas.

L’alcaldessa ha destacat que la Taula «serà un espai de trobada i coordinació per anar plegades les administracions, entitats i la ciutadania, per a la defensa de l’habitatge social i a l’abast de tothom». En aquest sentit, ha recordat que l’objectiu és «que no hi hagi cap família o ciutadà sense llar a Santa Coloma i cap llar sense família».

1.254 colomencs han sol·licitat l’habitage amb protecció oficial

Actualment a Santa Coloma hi ha 1.254 persones que han sol·licitat habitatge amb protecció oficial -959 d’elles han demanat habitatge de lloguer social i 295, habitatges de compra de protecció social-. D’aquestes persones, 74,4% estan en situació de risc habitacional per tenir una renda inferior al 2,5 de l’IRSC i 306 són usuàries dels serveis socials municipals per problemes econòmics o d’habitatge.

D’altra banda, segons dades dels serveis municipals, en el moment actual hi ha 217 de 876 pisos d’entitats bancàries que es troben buits i en condicions d’habitabilitat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure