Santa Coloma dóna suport al col·lectiu LGTBI txetxè

25/04/2017 – El consistori colomenc declara contribuir a les denúncies al govern txetxè per les amenaces als homes no heterosexuals.

El Ple de l’Ajuntament de Santa Coloma, en la seva sessió ordinària del mes d’abril, celebrat aquest dilluns, ha declarat contribuir a les denúncies que s’estan fent arreu del món sobre la situació d’indefensió i amenaça física a les persones del col·lectiu LGTBI a Txetxènia.

Segons diverses informacions, el govern txetxè està utilitzant, de manera secreta, instal·lacions militars com a centre de detenció i retenció d’homes no heterosexuals. L’objectiu del govern és forçar a aquest col·lectiu a sortir del país arribant fins i tot a l’assassinat. En aquest sentit, el govern colomenc ha mostrat la seva indignació per l’esmentada vulneració dels drets humans i les llibertats sexuals i ha refermat el seu compromís en la defensa de la igualtat i la llibertat de les persones i contra la discriminació per qualsevol causa.

Registre Municipal d’Unions Civils

Entre altres temes tractats, el consistori municipal ha suprimit el Registre Municipal d’Unions Civils per registrar les parelles que convisquin sense estar casades, amb independència de la seva identitat sexual. A partir d’ara, aquesta funció l’assumirà la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda, a proposta del PSC, Ciutadans i del Partit Popular, s’ha aprovat una moció, també amb els vots favorables de Gent d’Esquerres-ICV-EUiA i l’abstenció de SOM Gramenet, que insta el govern de l’estat espanyol a la transformació de l’Impost sobre l’Increment del Valors dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU).

Deute i superàvit

Per últim, el Ple ha aprovat diverses modificacions de crèdit i ha informat d’una amortització de deute de 6.912.910 euros i d’un superàvit de poc més de 6.500.000 euros que el govern podria dedicar a inversions i despeses generals, decisió a l’espera de l’aprovació dels pressupostos de l’Estat. Les modificacions de crèdit aprovades, amb romanent líquid del pressupost del 2016, són per un import de 135.023.67 euros, que seran destinades al manteniment i millora dels carrers de Santiago Rusinyol, l’avinguda Catalunya i Listz.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM