Santa Coloma destinarà 90.000 grames al comerç local

24/02/2017 – Un procés per implantar la moneda local i estimular el comerç, la innovació i l’economia social i solidària.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha posat en marxa una nova fase del procés d’implantació de la moneda local, anomenada la grama, en obrir una convocatòria extraordinària de subvencions destinades a estimular el comerç, la innovació i l’economia social i solidària.

D’aquesta manera, es destinen 90.000 grames (una grama equival a un euro) per subvencionar despeses d’obertura de nous comerços, activitats de serveis i de restauració, despeses d’activitats en general que vulguin aplicar criteris de compliment de consum responsable i despeses d’innovació en locals buits situats al voltant del Mercat Sagarra. En aquest sentit les sol·licituds s’han de presentar abans del 30 de setembre d’enguany.

El 2017 és l’any d’impuls i de construcció del projecte de la moneda digital local, la grama. Recordar que el nom va ser triar en un procés participatiu veïnal a finals de l’any passat, i que és una moneda que s’utilitzarà en pagaments digitals via internet o amb una aplicació mòbil.

L’objectiu del consistori colomenc és que enguany tots els pagaments de les subvencions municipals, destinades al foment de les entitats, col·lectius i associacions de la ciutat, es realitzin en grames, algunes de les quals ja estan marxa. Per això, els treballadors municipals, que lliurement vulguin, rebran una part del seu salari en moneda local. L’Ajuntament preveu que les compres que realitzi seran pagades en grames a partir del 2018, i el conjunt dels colomencs ja podran utilitzar la moneda local en diversos establiments adherits. Destacar que actualment n’hi ha més de 130 que ja accepten pagaments amb aquesta moneda.

D’altra banda, Santa Coloma és el primer municipi de tot l’estat espanyol a canalitzar la despesa pública amb moneda digital local. La cooperació d’un bon nombre de comerços, entitats i persones de la ciutat està fent realitat un projecte que pretén millorar l’economia i l’ocupació a Santa Coloma, en augmentar l’impacte de la despesa municipal sobre el teixit productiulocal.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM