Santa Coloma de Gramenet, pionera en la recollida d’oli domèstic

‘Santa Coloma Recicla’ és el lema que ha escollit l’Ajuntament de la ciutat colomenca per conscienciar i a la vegada fomentar entre la ciutadania el reciclatge de l’oli domèstic utilitzat a la llar. Durant un temps, tres contenidors van formar part de la prova pilot i a partir d’ara s’estendrà a tots els barris del municipi, és a dir, 17 contenidors. En paral·lel a la instal·lació dels contenidors s’han programat 5 jornades formatives de sensibilització per a la ciutadania i es repartiran 3.000 embuts per facilitar la recollida d’oli usat. Aquests embuts tenen la finalitat d’afavorir el procés d’emmagatzematge casolà de l’oli usat en ampolles o recipients de plàstic per posteriorment poder portar-los als contenidors de reciclatge de l’oli.

L’alcaldessa Núria Parlón va accentuar durant l’acte de presentació que per disminuir la contaminació provocada per l’oli domèstic és imprescindible la complicitat de tota la ciutadania: “Amb un petit gest podem aconseguir grans beneficis en una Santa Coloma més ecològica, cívica i responsable. Per això us demano la vostra implicació activa, que feu córrer el boca-orella, i que practiqueu el lema ‘Santa Coloma Recicla’. Entre tots i totes ho farem possible”.

Actualment, cada colomenc o colomenca utilitza una mitjana de 4 litres d’oli de cuina a l’any, però un 67% no es recicla, i acaba al clavegueram.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure