Santa Coloma coordinarà un projecte per reactivar l’economia al territori Besòs-Marina-Litoral

26/07/2016 – Entre altres punts, el Ple ordinari també ha aprovat, de manera inicial, el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible.

El Ple municipal ordinari de Santa Coloma celebrat aquest dilluns, 25 de juliol, ha aprovat amb els vots favorables del PSC, les abstencions del GE-ICV-EUiA, Ciutadans i SOM, i el vot negatiu del PP, s’ha aprovat la carta de compromís per a la participació en el Projecte d’Especialització i Competivitat Territorial (PECT) Besòs-Marina-Litoral, que té com a objectiu reactivar l’economia i reorientar el sector productiu cap a un nou model econòmic.

Aquest projecte, on hi participen institucions com el Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, el Tecnocampús de Mataró i els ajuntaments de Badalona, Montgat, Tiana i Alella, s’emmarca dins l’estratègia Europa 2020 que promou un creixement intel•ligent, sostenible i integrador, i de la conseqüent estratègia Catalunya 2000 impulsada per la Generalitat.

Els dos eixos d’especialització en els quals es basarà el PECT seran l’alimentació-gastronomia i la salut, que seran desenvolupades per les ciutats i entitats membres i amb un pressupost global de 5 milions d’euros, cofinançats al 50% per fons europeu. En aquest context, el Ple ha encarregat la preparació, gestió i desenvolupament de l’operació ‘Emprèn Alimenta’ a la societat municipal Grameimpuls, assumint la posició de lideratge de l’operació en representació del consistori colomenc.

Més millores en educació
També ha aprovat una declaració del Consell Escolar Municipal en la qual es demana a la Generalitat que incrementi les assignacions de recursos per als centres educatius públics de la ciutat i insisteix especialment en què es doti a les escoles socialment més desafavorides de recursos complementaris per compensar el desavantatge, inicialment territorial, dels centres educatius situats en entorns més desafavorits.

Aquest Consell ha tornat a expressar la seva voluntat de col•laboració i treball compartit des del ben entès que explicar, apropar i ajudar a entendre la realitat, ha de revertir en la necessària comprensió d’una situació concreta i l’aplicació de mesures conseqüents que permetin assolir el nivell de satisfacció desitjable vers la qualitat de l’educació de Santa Coloma.

Tresoreria de la Seguretat Social
D’altra banda, s’ha donat llum verda a una segona declaració institucional per a l’obertura i el manteniment de l’oficina de la Tresoreria de la Seguretat Social a Santa Coloma.

La manifestació també inclou una petició de planificació de futur de la plantilla d’aquesta oficina adequada a la prestació del servei, ampliant el nombre d’efectius per tal de mantenir la qualitat de l’atenció tot respectant els drets dels treballadors i treballadores i el trasllat d’aquest acord a la Direcció Provincial de Barcelona de la Tresoreria General de la Seguretat Social, als representants de gestors i assessors de Santa Coloma, a les associacions locals d’empresaris i comerciants, i al Comitè d’Empresa i sindicats representants dels treballadors d’aquest organisme.

Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible
Amb els vots favorables del PSC i l’abstenció de la resta de grups polítics, s’ha aprovat també, de manera inicial, el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, que contempla entre els seus objectius bàsics mesures com: afavorir les condicions per a la mobilitat dels vianants, augmentar la participació de la bicicleta, fomentar la intermodalitat i millorar la seguretat viària i el sistema de mobilitat i el trànsit.

Per assolir aquests objectius, es preveu un seguit d’actuacions, de les quals es destaquen les destinades a millorar la mobilitat a peu per la ciutat, com la implantació del model ‘superilles’, la jerarquització de la xarxa de vianants, com així també, ampliar l’abast de l’actual ordenança municipal de circulació per incloure tots els aspectes a regular que fan referència a la mobilitat, entre altres.

Pagament a proveïdors
També s’ha donat compte al Ple de l’informe de la Tresoreria Municipal sobre el termini de pagaments de les factures de l’Ajuntament i dels seus organismes autònoms corresponent al segon trimestre d’enguany, on s’han informat que el període mitjà de pagament de factures ha estat de 44 dies, el més baix des del 2011. Això s’ha aconseguit gràcies a la plena implantació de la factura electrònica i a l’assimilació per part dels serveis municipals d’un procés més ràpid per a conformar les factures i el pagament de les mateixes.

Fomentar el civisme a la Festa Major
Amb els vots a favor de tots els grups municipals, s’ha aprovat una proposta de resolució per desenvolupar una campanya pilot de sensibilització que es durà a terme a la propera Festa Major d’Estiu, adreçada a fomentar el civisme i a prevenir qualsevol tipus de violència en l’àmbit social i comunitari, discriminacions de qualsevol tipus i promoure comportaments cívics.

Festes Locals 2017
Finalment el Ple Municipal ha fixat, per unanimitat, els dies 5 de juny (segona Pascua) i 4 de setembre (últim dia de la Festa Major d’Estiu) com a festes locals de Santa Coloma.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM