Santa Coloma bonificarà al cent per cent la taxa de vetlladors i terrasses

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha anunciat que bonificarà al cen per cent la taxa que els establiments de restauració paguen per la instal·lació de vetlladors i terrasses en la via pública per a “augmentar la seva col·laboració amb aquest important sector econòmic de la ciutat”. Així, ha explicat que als establiments que se’ls hagi cobrat ja aquesta taxa de vetlladors i terrasses «se’ls retornarà d’ofici».

Alguns restauradors de la ciutat havien denunciat el cobrament d’aquesta taxa tenint en compte que, arran de l’augment de casos de covid-19, el Govern va decretar el tancament de bars –a excepció de preparar i servir menjar per a portar- i que ja van romandre sense activitat durant la primera ona de la pandèmia. “No sé què us sembla a la resta, però crec que hauríem d’anar tots a protestar o negar-nos a pagar. Jo ja estic al límit”, protestava aquest matí una restauradora colomense en un grup de Facebook de la ciutat.

El mes de juliol passat es va aprovar en ple, per consens dels quatre grups polítics que formen el consistori, aplicarun descompte del 50% a la taxa de terrasses i vetlladors dels establiments d’hostaleria. A aquest descompte, es va sumar l’acord de reduir de manera proporcional la taxa de residus pels dies que aquests establiments havien estat tancats per l’Estat d’Alarma.

Posteriorment, es va dur a terme l’obertura, però amb restriccions en les superfícies de les terrasses i en els aforaments interiors. Així, el repunt de contagis de covid-19 amb l’inici de la tardor ha portat a les autoritats sanitàries a decretar un nou tancament. Des de l’Ajuntament admeten que aquest segon tancament “ha suposat un cop dur al desenvolupament de l’activitat comercial i de restauració, que ha afectat especialment els llocs de treball i ha situat als negocis en una situació de molta tensió a causa de la caiguda dels seus ingressos” i que, per aquests motius, l’Ajuntament ha decidit bonificar al cent per cent la taxa de vetlladors i terrasses.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM