Santa Coloma blindarà amb pilones l’accés de cotxes a l’entorn del Portal de la Vila

07/11/13. El govern de Santa Coloma instal·larà pilones hidràuliques als carrers del centre històric. La iniciativa completarà el projecte de peatonalització dels voltants del mercat Sagarra, que actualment està en fase d’execució.

07/11/13. El govern s’ha decidit a preservar el centre històric de Santa Coloma, una actuació que en realitat estava lligada a la construcció del projecte urbanístic Portal de la Vila promogut per Construcciones Ortega i aturat des de fa més de dos anys. Davant la inacció del promotor, gairebé desaparegut, l’Ajuntament ha optat per fer-se càrrec de la conversió en zona de vianants dels carrers del Pedró, Vistalegre, Sant Pere, Rafael de Casanovas, Josep Anselm Clavé, el passeig Mossèn Jaume Gordi i el carrer Major, fins al carrer Sant Carles.

La intenció del govern és col·locar en aquestes vies pilones hidràuliques que només permetin el pas als vehicles de càrrega i descarrega i als veïns de la zona, per tal d’afavorir la mobilitat dels vianants. Segons el primer tinent d’alcalde i responsable de Serveis Municipals, Comerç i Mercats, Esteve Serrano (PSC) la mesura en cap cas suposarà la reducció de places d’aparcament i neix amb l’aval dels botiguers de la zona. “El nostre objectiu és urbanitzar el centre històric tal i com estava previst en el projecte, vinculat a la promoció d’habitatges que està aturada”, assegura. I continua: “Hem de buscar una alternativa per tal que els comerciants tinguin un millor entorn i perquè els veïns no hagin de patir les conseqüències d’un tràfic dens de la zona”.

Tres possibles sistemes
Serrano assegura que encara no s’ha decidit el sistema per controlar la pujada i baixada de les pilones, però explica que es barregen tres possibilitats: un de targeta que disposarien tots els veïns i que els permetria entrar a la zona; un mecanisme de comandament a distància i un tercer model que consistiria en la instal·lació de càmeres que detectessin les matrícules i que permetessin l’abaixada dels dispositius i, per tant, l’entrada de veïns o de vehicles autoritzats. La inversió dels dos primers sistemes és de 60.000 i 80.000 euros, respectivament. Del tercer, encara no hi hauria xifres.

La mesura entrarà en vigor durant el primer trimestre del 2014. Per la campanya de Nadal, l’Ajuntament està pensant una alternativa que afavoreixi les compres de proximitat. La iniciativa completarà el projecte de peatonalització dels voltants del mercat Sagarra, que actualment està en fase d’execució

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure