Santa Coloma aposta per la inserció laboral amb Espai d’Oportunitats

El projecte inverteix més d’un milió d’euros en promoure la inclusió laboral i minimitzar la bretxa digital dels col·lectius més vulnerables dels municipis metropolitans

Dins el marc del Programa Integral de Barris per a la Millora de Rendes de l’AMB, l’Ajuntament de Santa Coloma inicia aquest mes el projecte ‘Espai d’Oportunitats’ per a persones en atur o exclusió social fins a 34 anys dels barris que conformen la Serra d’en Mena, com el Fondo, Raval, Safaretjos i Santa Rosa.

Vinculat sobretot a la formació en competències amb les TIC’s (Tecnologies d’Informació i la Comunicació), es pretén fomentar la inserció laboral de persones desocupades i joves que han deixat els estudis prematurament per minimitzar l’exclusió social dels col·lectius més vulnerables dels municipis metropolitans.

Una inversió d’1.116.500 euros que s’allargarà fins a desembre de 2024, la qual està subvencionada per l’AMB en un 80% (892.500 euros), pretén en el primer any d’implementació afavorir en un 80% la inserció sociolaboral de totes les persones destinatàries del projecte.

Ocupació i treball comunitari

El renovat centre infantil i juvenil Rellotge XXI, al barri del Fondo, serà l’espai destinat a les primeres accions del projecte, amb assessorament personalitzat i formació ocupacional en TIC’s. Posteriorment, el Raval despondrà d’un espai específic per noves ofertes formatives segons les necessitats tecnològiques de les empreses digitals demandants.

Aquesta intervenció anual també comptarà amb el teixit social de clubs i entitats de la ciutat com un valor afegit per millorar l’ocupabilitat i la qualitat de vida de les persones que viuen en els barris del sud de la ciutat.

“Espai d’Oportunitats” també vol dotar de tecnologia els centres educatius amb smart classrooms a 4 escoles i un institut com a reforç per millorar l’oferta d’extraescolars vinculades a les noves tecnologies, a més de donar suport a emprenedors i fomentar la digitalització del comerç local.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure