Santa Coloma aposta per la municipalització de l’aigua

09/03/2018 – La ciutat s’ha unit a d’altres municipis metropolitans.

Amb la voluntat d’ajudar i donar veu aquells ajuntaments que es trobin immersos en la municipalització de les empreses d’aigua s’ha constituït l’Associació Catalana de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública. Aquesta nova plataforma està formada pels ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet,però també de Barcelona, Badalona, Cerdanyola de Vallès, el Prat del Llobregat, Sabadell i Terrassa i també per entitats com Enginyers sense fronteres. El regidor d’Aigua i Energia de Barcelona, Eloi Badia, ha qualificat «d’anomalia» la gestió de l’aigua a Catalunya, que en la majoria de casos recau en mans privades o mixtes. Aquesta situació xoca amb la resta d’Europa, en què la majoria d’empreses dedicades a la gestió de l’aigua són públiques. Un dels ajuntaments membres és Terrassa, que ja està finalitzant el procés de municipalització.

L’associació també assegura estar completament oberta a la ciutadania per tal que la gent també pugui decidir com ha de ser aquesta gestió pública de l’aigua. En aquest sentit, a banda d’ajuntaments, l’associació també vol captar entitats que col·laborin en models de gestió pública. En aquesta línia, la portaveu d’Enginyers sense fronteres, Míriam Planas, creu que és «gràcies a la pressió» de moltes entitats i de la ciutadania que «avui s’engeguin processos de municipalització». Ara que ja s’ha oficialitzat la constitució d’aquesta entitat, la plataforma haurà de començar els processos de selecció de tècnics que hauran d’assessorar els ajuntaments, així com també campanyes de comunicació.

De fet, els alcades metropolitans consideren que la gestió pública de l’aigua «sembla que sigui una veu ofegada» per la forta presència que tenen les empreses privades, segons creuen. Per això creu que «és un dèficit» que no existís una plataforma com aquesta.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM