Santa Coloma aposta aquest Nadal per promocionar el comerç local

La ciutat ja respira Nadal. Aquest mateix divendres, 27 de novembre, l’Ajuntament encendrà l’enllumenat nadalenc. A diferència del darrer any, no hi haurà un acte d’encesa a la plaça de la Vila, per l’actual situació sanitària, sinó que simplement els llums s’encendran. Enguany, la il·luminació de Nadal, abastarà més zones i doblarà el nombre de bombetes i elements lumínics (arbres, boles i caixes de regal gegants). A banda de la inversió habitual de cada any, l’Ajuntament farà una aportació de 40.000 euros a l’Agrupació del comerç colomenc, com a mesura extraordinària per tal que els comerciants no paguin res, donada la situació de greu crisis que pateixen, i per reactivar les compres a la ciutat durant les festes. Els principals eixos de la ciutat i els espais més emblemàtics també tindran aquest any elements decoratius lumínics que seran encesos cada vespre fins el 6 de gener.
D’altra banda, aquestes festes de Nadal no es duran a terme les principals activitats infantils que cada any es programen des de l’Agrupació, però sí que es realitzaran la Fira de Nadal del Fondo i també el Trenet, així com diverses iniciatives virtuals a través d’aplicacions mòbils, com una gimcana per dinamitzar els carrers o un photocall. Amb totes aquestes accions es vol intentar mantenir l’esperit nadalenc, conservant o reinventant les activitats tradicionals, i alhora respectar les mesures sanitàries.

Ajudes al comerç local

Enguany, l’Ajuntament ha destinat 217.790 € a subvencions per al comerç i la restauració locals, un 73,40 % més que l’any passat. D’aquestes, el 93 %, 202.514,69, s’han donat en grames (1 grama és igual a 1 €), per aconseguir que el diner circuli més vegades i durant més temps dins del teixit comercial local, estimulant la oferta i la demanda internes. A banda d’això, s’està treballant en la certificació de criteris socials per reconèixer a aquells comerços que disposen de productes ecològics, al comerç cooperatiu, l’eliminació de les bosses de plàstic, l’associacionisme o l’ús d’energia verda, entre d’altres.

Un dels sectors més important de l’economia de Santa Coloma
El sector del comerç, els serveis i la restauració és un dels més importants de l’economia local, amb 2.254 establiments actius, dels quals 1.225 són de comerç al detall, 469 de serveis i 560 de restauració. Pel que fa als comerços, la majoria són d’alimentació (519), seguits dels d’equipament de la llar (228) i equipament de la persona (206), i al Districte I (Barris Centre, Cementiri Vell i Can Mariner) és on es concentren molts d’ells (394). El sector del comerç també és un dels que genera més llocs de feina a la ciutat; hi han registrades 1.555 persones contractades i 1.467 donades d’alta com autònomes. En total, més de 3.000 treballen al sector. Són dades del tercer trimestre d’aquest any.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure