Santa Coloma amplia les mesures per atendre infants en situació de risc

22/12/2015 – L’Ajuntament crea la Taula Tècnica d’Infància i Adolescència amb l’objectiu de coordinar els professionals que intervenen en aquest àmbit i activar un protocol d’actuació per atendre als nens i nenes en situació de risc i/o maltractament.

L’alcaldessa, Núria Parlon, i la diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, van presidir el passat divendres, 11 de desembre, la constitució de la Taula d’Infància i Adolescència de Santa Coloma de Gramenet, a la Sala de Plens. La Taula és un espai de treball interdisciplinari i un instrument de coordinació els professionals de diferents serveis, com de serveis socials, pedagogia, educació i policial, entre altres, que intervenen en aquest àmbit. A la trobada, s’hi va acordar la creació d’un protocol d’actuació en situació de risc i/o maltractament en l’àmbit de la infància i l’adolescència.

La creació de la Taula Tècnica d’Infància respon tant la necessitat i el compromís municipal de donar resposta al Decret 250/2013 i a la Llei 14/2010 dels drets i les oportunitats de la infància i l’adolescència (LDOIA), com al desig per part de l’Ajuntament per a la prevenció, detecció i atenció a la infància, especialment, en els casos de risc. En aquest sentit, Santa Coloma ja fa anys que disposa de mecanismes formals i informals que han promogut la coordinació de diversos serveis que treballen amb la infància.

Per tal d’assegurar que cap nen passi gana a Santa Coloma, l’Ajuntament va posar en marxa ara fa os anys el programa ‘El menjador de l’escola a l’abast de tothom’, amb l’objectiu de què els infants escolaritzats a la nostra ciutat tinguin garantit un àpat equilibrat diari. A més, per donar suport a la infància també es van engegar el programa de beques per a escoles bressol i activitats de lleure, l’organització de casals d’estiu i els convenis de col·laboració entre el consistori i els centres oberts. En diverses ocasions, l’alcaldessa hi ha assenyat que «pal·liar la pobresa, la desigualtat i destinar recursos al benestar de la infància és una prioritat indiscutible per al govern colomenc».

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM