Santa Coloma amplia el seu parc d’habitatge social

15/04/13. L’Ajuntament signa un conveni de col·laboració amb Catalunya Banc per el qual l’entitat posa a disposició del consistori 13 pisos per destinar-los a lloguer social.

15/04/13. El parc d’habitatge social de Santa Coloma s’ha incrementat en 13 pisos més, després de l’acord de col·laboració al qual han arribat l’Ajuntament i Catalunya Banc. El conveni, que es va formalitzar divendres, posa a disposició de les famílies amb més dificultats la possibilitat d’accedir a un d’aquests pisos de lloguer social. En total, ara a la ciutat n’hi ha 53.

Durant l’acte de signatura, l’alcaldessa Núria Parlon (PSC) va recriminar la incapacitat de les mesures del govern de Rajoy per fer front a la problemàtica dels desnonaments. «Estan demostrant ser insuficients”, va dir, tot justificant els convenis d’aquests tipus per augmentar el parc d’habitatges. “Els ajuntaments no podem quedar-nos de braços creuats i hem de respondre de manera immediata, amb ajuts socials i reforçant el parc d’habitatges assequibles per a les persones amb menys recursos, com estem fent amb aquest conveni», va afegir.

Condicions d’accés
Els Serveis Socials municipals, que són el que detecten aquelles famílies i persones que estan en una greu situació econòmica i social, seran els que derivin els possibles candidats a l’habitatge social de Catalunya Banc. L’entitat, per la seva banda, s’encarregarà de realitzar tota la fase de gestió i subscripció dels contractes d’arrendament. 
Aquest conveni no suposa cap cost per a l’Ajuntament ni per a la ciutadania. Per poder tenir accés als habitatges del conveni caldrà ser resident a Santa Coloma; no disposar d’una altre habitatge; percebre una renda mensual superior a 426 Euros o que en tot cas, que en total el lloguer no suposi més del 30 % dels seus recursos econòmics mensuals, i tenir capacitat de lliurar l’import de la fiança de l’arrendament (1 mes de renda) que s’abonarà en el moment de la firma del contracte.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure