Inici Santa Coloma Notícies S’amplia el servei gratuït de recollida de mobles i trastos vells

S’amplia el servei gratuït de recollida de mobles i trastos vells

0
24

Des del passat 15 de gener s’ha millorat el servei de recollida selectiva i residus voluminosos. L’Ajuntament invertirà uns 500.000 euros addicionals a l’any per implementar diverses millores.

Pel que fa a  la recollida de mobles i residus voluminosos s’incrementen fins a un 40% per setmana els serveis de recollida, entre maig i octubre, és a dir a la primavera i a l’estiu; i un 30% la resta de l’any. Hi haurà més equips de recollida al carrer entre setmana, es potencia la recollida els dissabtes passant a oferir el mateix servei que la resta de dies laborables i es doblen els efectius que treballen els diumenges; a més s’incorporen dos nous camions per realitzar el servei.

També s’amplia l’atenció telefònica, de dilluns a divendres, del servei gratuït recollida de mobles (93 385 73 12) que passa a ser de 8 a 21h, de dilluns a divendres, en lloc de 8 a 18h com fins ara, el que ha suposat la contractació de 2 persones operadores més.

Dins de la ferma aposta municipal pel civisme, l’abandonament de mobles o estris vells a la via pública es sanciona amb 300 euros el primer cop i amb 900 la reincidencia.

 

En el cas de la recollida selectiva s’incrementen en un 10% els serveis amb especial èmfasi en la recollida dels contenidors de cartró i envasos. Augmenten també les neteges tant exteriors com interiors dels contenidors, es doblaran els serveis de neteja interior dels contenidors de residus orgànics a la primavera i a l’estiu per evitar els mals olors, passaran de 2 a 4 rentades mensuals.