Remuntada i bitllet pels quarts de final (4-5)

05/11/2014 – Marfil s’imposa al Gran Canaria al Centro Insular de Deportes i es classifica pels quarts de final de la Copa del Rei.

Xavi Passarrius i els seus jugadors segueixen somiant amb fer un bon paper a la Copa. El conjunt colomenc ja està entre els vuit millors equips de la competició, després de superar les dues primeres eliminatòries.

Marfil va aconseguir una remuntada de mèrit ahir al vespre al CID, neutralitzant una renda de dos gols favorables al Gran Canaria amb tres dianes en els darrers cinc minuts de partit.

Els colomencs començaven dominant, i en una de les primeres accions ofensives visitants, Dani Salgado posava per davant a Marfil (2’). Els jugadors de Xavi Passarrius dominarien el joc, fins que una pèrdua en camp propi li regalava l’empat al Gran Canaria.

Sergio García recuperava l’esfèrica en una posició franca i, després de combinar amb Pacheco, establia la igualada (8’). Tot i l’empat, Marfil seguia mantenint el control del ritme i de la possessió, tancant al seu camp a un Gáldar que es limitava a esperar per buscar una sortida ràpida a la contra.

Mendiola va estar molt solvent refusant diverses rematades perilloses dels colomencs. Després de nombroses ocasions per part de Marfil, una acció d’estratègia del Gran Canaria suposava el 2 a 1 pels insulars, sent Pablo Pérez l’autor del gol (17’).

Marfil marxava al descans perdent, tot i el seu domini, però no trigaria gaire en empatar novament el partit. Només sortir dels vestidors, i després d’una brillant aturada d’Álex a xut de Pacheco, Dani Salgado apareixia de nou per situar el 2 a 2 amb un bon cop de cap (23’).

Mendiola seguiria mostrant-se molt fiable sota pals, impossibilitant que Marfil capgirés el marcador. La bona actuació del porter insular donava seguretat a un Gran Canaria que en una contra letal feia el 3 a 2 per mitjà de Pablo Pérez (30’). Poc després, el 4 a 2 de Galindo (34’) semblava sentenciar l’eliminatòria, però l’equip de Xavi Passarrius encara no havia dit la seva última paraula.

En un dels millors finals del partit del curs, Marfil marcava tres gols quasi seguits amb el porter jugador. Primer, Dani Salgado (35’) i Adolfo (36’) s’encarregaven d’empatar el duel i, tot seguit, Eric Martel posava per davant als visitants a només dos minuts pel final (38’).

Llavors, Suso Méndez va fer sortir a Juanillo per jugar de cinc i mirar de forçar la pròrroga. El Gran Canaria va tenir a les seves mans el temps extra, però un darrer xut de Pablo Salado es va estavellar al pal, donant el triomf i la classificació a Marfil. Els colomencs segueixen vius a la Copa i esperen rival pels quarts de final.