Reconeixement als ajuntaments catalans amb més inversió social

El passat dilluns, 13 de gener per la tarda, al Centre d’Art Contemporani Can Sisteré, va tenir lloc l’acte de reconeixement de Municipi Excel•lent en Inversió en Serveis Socials 2018 que ha atorgat, als ajuntaments d’Esparreguera, Mollet, Sant Adrià del Besòs i Santa Coloma de Gramenet, l’Associació Estatal de Directores i Gerents de Serveis Socials. L’alcaldessa d’aquesta ciutat, Núria Parlon, ha rebut la distinció i en la seva intervenció ha destacat l’esforç i el treball que realitzen els ajuntaments, el tercer sector i especialment les persones tècniques i treballadores dels municipis de l’àmbit social, sobre les quals ha dit que “moltes vegades han de fer un treball afegit amb els propis companys d’altres departaments municipals per conscienciar-los sobre el component integral i la dimensió social que tenen els problemes socials, que no són només una competència de l’àmbit dels serveis socials”.

A l’acte han estat presents, i han rebut també la distinció de ciutats amb més inversió social, els alcaldes de Mollet del Vallès, Josep Monràs, i Sant Adrià del Besòs, Joan Callau, i la regidora de Serveis Socials d’Esparreguera, María Vallejo. El cinquè municipi amb excel•lència en inversió social a Catalunya durant el 2018 va ser Sabadell.

Durant l’acte, també s’ha dut a terme la conferència Serveis Socials, el valor de la proximitat, a càrrec de Gustavo García, responsable d’Estudis i Publicacions de l’Associació Estatal de Directores i Gerents de Serveis Socials.

És el quart any que l’Associació Estatal de Directores i Gerents de Serveis Socials analitza els pressupostos que han dedicat els ajuntaments a Serveis Socials i Promoció Social. En el seu informe examina determinats criteris d’inversió social, i qualifica als ajuntaments en tres categories: excel•lents (28), precaris (34) i pobres (38). Només el 7,3% dels ajuntaments analitzats (385) compleixen els criteris d’excel•lència.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure