Recàrrec als habitatges desocupats i lluita contra Endesa al ple de Santa Coloma

Ahir es celebrava, a les 19h, una nova sessió ordinària del Ple de Santa Coloma de Gramenet a l’Ajuntament.

Els temes principals a tractar van ser l’aprovació provisional d’unes noves Ordenances Fiscals i Preus Públics per l’any 2020, on es destacava el recàrrec del 50% sobre els immobles desocupats que s’aplicarà el 31 de desembre. Aquesta iniciativa ve impulsada per l’aprovació del Reial Decret Llei 7/2019 de mesures urgents en matèria d’habitatge i alquiler. Sobre els tributs i els preus públics, aquests queden congelats.

La lluita contra Endesa, per altra banda, també és una problemàtica a Santa Coloma, com també ho és als municipis veïns de Sant Adrià i Badalona. En aquest cas, s’aprova una moció per part d’ERC, PSC i En Comú Podem com a resposta a les amenaces de l’empresa a les families vulnerables que tenen un deute. Es demana a ENDESA que retiri l’amenaça de tallar el subministrament elèctric a aquestes famílies.

Emmarcada molt a prop de la setmana de movilitzacions contra el canvi climàtic, també es va tractar ahir el suport a aquests moviments estudiantils. De la mateixa manera, i dirigit a un jove col·lectiu que lluita per això, ERC i els comuns presentaven una moció per visibilitzar la LGTBI fòbia existent i defensar al col·lectiu a l’ambient de la Festa Major. El govern de Núria Parlon votava en contra d’aquesta última perquè considerava que ja es duien a terme actes suficients per visibilitzar-ho.

De la mateixa manera, es va aprovar l’asfaltat de tres carrers de la ciutat (amb un pressupost de 275.000 euros), així com la construcció d’un nou Institut públic en l’àmbit del parc del Molinet i una altra moció referent al Correllengua on Ciutadans es va abstenir.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure