Rebaixes als impostos per a les activitats que fomentin l’ocupació

03/04/13. El ple d’ahir aprova una bonificació en l’Impost de Béns Immobles (IBI) i en l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) per aquelles activitats que fomentin l’ocupació. La sessió és la primera que regula el temps d’intervenció dels regidors

03/04/13. El ple de març, celebrat ahir per motiu de la Setmana Santa, va ratificar l’acord de Junta de Govern que bonifica l’Impost de Béns Immobles (IBI) i l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) per a aquelles activitats d’especial interès per circumstàncies socials, culturals, històriques o de foment de l’ocupació. La ratificació del decret de bonificacions va comptar amb els vots favorables de l’equip de govern (PSC, ICV-EUiA i CiU), del PP i de PxC i l’abstenció de Gent de Gramenet. Aquesta bonificació forma part del paquet de mesures que desplega l’ajuntament per fomentar l’ocupació a la ciutat i lluitar contra la crisi.

A la sessió també es va aprovar de manera inicial el projecte d’establiment de servei públic i el reglament regulador de l’Escola Bressol “Les Oliveres”. Aquest nou equipament educatiu, que forma part de la Xarxa d’Escoles Bressol Municipals, entrarà en funcionament el proper curs 2013-2014 amb una oferta inicial de 59 places. Als propers cursos les places s’aniran ampliant fins arribar a les 80. PSC, ICV-EUiA i CiU van votar favorablement als dos punts, mentre que PxC i GG es van abstenir. El PP es va abstenir al primer i va votar a favor al segon.

Conveni amb CatalunyaCaixa
El ple també va donar compte del conveni a subscriure amb la entitat financera CatalunyaCaixa pel qual aquesta posa a disposició de l’Oficina Local d’Habitatge 11 pisos buits propietat de la caixa a Santa Coloma. La xifra d’habitatges s’anirà incrementant progressivament. Aquest immobles estaran destinats a lloguer social, sent el preu de lloguer el 30% de la renda de l’usuari com a màxim. A més la divisió immobiliària de CatalunyaCaixa posa a disposició de l’Ajuntament dos habitatges buits per casos d’emergència.

El ple va ser el primer en què es va regular el temps d’intervenció, una de les mesures provisionals que l’alcaldessa, Núria Parlon (PSC) ha impulsat per evitar les incidències de plens anteriors. La proposta, que es va votar ahir –va comptar amb els vots a favor de l’equip de govern, el vot en contra de PxC i l’abstenció de PP i GG- és temporal fins que es ratifiqui la nova proposta del Reglament Orgànic Municipal (ROM) que s’està elaborant hores d’ara.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure