Què fer per tramitar la baixa si no pots anar al CAP i ets positiu?

0
199

El Departament de Salut recomana a les persones que són positius de covid-19 per test d’antígens que no vagin al centre d’atenció primària (CAP) si no tenen símptomes o en tenen de lleus, com ara mal de cap o febrícula. La recomanació es fa en un context d’escalada de les infeccions i d’augment de la pressió assistencial al primer nivell de la xarxa sanitària.

L’atenció primària ha registrat aquest dilluns el rècord de visites per covid en tota la pandèmia: 60.000 en un sol dia, una dada que encara podria augmentar per l’efecte de les festes de Nadal. És per això que Salut fa un recordatori dient que les persones amb covid han d’aïllar-se 10 dies al domicili, sense dirigir-se al CAP a fer-se una altra prova.

El protocol del qual informa Salut estableix que la persona afectada rebrà un missatge a través de telefonia mòbil en què podrà reportar els contactes estrets. En cas que calgui la baixa, la recomanació també és contactar «preferiblement» de forma telemàtica amb el CAP o per telèfon i tramitar-la a través de l’SMS de ContacteCovid.cat.

Si els símptomes empitjoren o la persona es troba malament, sí que es recomana anar al centre d’atenció primària o trucar al 112. En concret, Salut considera que s’hi hauria d’anar si es té febre més alta de 38 durant tres dies o sensació d’ofec.