Protecció Civil alerta d’un maletí radioactiu robat a Singuerlín

09/02/2017 – Els fets van tenir lloc aquest dimecres a l’interior d’una furgoneta, i es fa una crida a la ciutadania per trobar l’equip.

Protecció Civil alerta de la sostracció d’un equipament de mesura de densitat i humitat del terreny que conté fons radioactives. El furt va tenir lloc durant la tarda d’aquest dimecres, 8 de febrer, en una furgoneta que es trobava a la carretera Font de l’Alzina del barri de Singuerlín.

El maletí sostret no comporta riscos radiològics mentre es mantingui íntegre, ja que les fonts radioactives es troben a l’interior, protegides i encapsulades. En tot cas, es podrien presentar riscos en cas d’obertura o destrucció de l’equip que deixin les fonts sense protecció.

Des de Protecció Civil demanen, tant als autors materials del robatori com a la ciutadania que pugui detectar algun objecte que encaixi amb la descripció del producte sostret, es posi en contacte amb el telèfon d’emergències 112, per tal que es puguin activar els cossos de seguretat pertinents per retirar l’equip amb les màximes garanties de seguretat.

Per la seva banda, l’empresa afectada ha presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra per investigar el robatori, i des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Cívil s’ha donat avís a Santa Coloma i s’està en contacte amb el Servei de Coordinació d’Activitats Radioactives i el Consell de Seguretat Nuclear (CSN).

Amb la finalitat de trobar-ho, s’ha descrit que es tracta d’un maletí de color groc Troxler 3440, on dins hi ha un equip del mateix color amb forma de caixa, nansa metàl·lica en la part superior, pantalla de vidre amb un teclat numèric i un tub metàl·lic on s’allotja una de les fonts radioactives. A més a més, l’equip disposa de senyalització de material radioactiu.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM