Prop de mil famílies reben ajudes per pagar el lloguer en 2016

28/03/2017 – L’Ajuntament va destinar 192.500 euros a ajudes de pagaments hipotecaris, de lloguer o de manteniment i subministraments i es van assignar 41 pisos socials durant l’any passat.

Més de 385.000 euros és la quantitat que l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet va invertir en prestacions socials durant el 2016, dels quals la meitat es va destinar a ajudes de pagaments hipotecaris, de lloguer o de manteniment i subministraments. A més, es van assignar 41 pisos socials mitjançant la taula d’Emergències de la Generalitat, dels quals 38 cedits a través del conveni de l’Agència Catalana de l’Habitatge amb l’entitat bancària BBVA.

Santa Coloma ha promogut en l’últim any la posada en marxa de la Taula Local d’Habitatge com a espai de reflexió i les propostes entre professionals i entitats per tal de donar resposta a la problemàtica d’habitatge a la ciutat.

En l’any 2016, gairebé 1.000 famílies van sol·licitar a l’Oficina Local d’Habitatge (OLH) ajuda per pagar el lloguer. Comunicar a l’OLH la situació de vulnerabilitat abans d’arribar a l’impagament i contactar amb els serveis socials evita situacions d’aixecament judicial i permet cercar els recursos d’urgència necessaris.

51 desnonaments des de principi d’any

Entre altres dades, els serveis socials municipals van actuar en 51 desnonaments entre els mesos de gener i febrer d’aquest 2017, amb l’objectiu d’aturar-los, aconseguir un habitatge social o cercar una alternativa residencial. En aquest sentit, l’alt nivell de demanda d’habitatge de lloguer social manifestat pels colomencs suposa per al consistori un esforç constant en la recerca de nous habitatges per ampliar el parc públic, que actualment compta amb 261 pisos, tots ells llogats. Per ampliar s’han establert convenis com el que el passat novembre es va signar amb Habitat 3, que permetrà ampliar en 15 el nombre de pisos socials de la ciutat durant aquest any.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM