Prop de 1.300 colomencs van rebre ajuts contra la pobresa energètica durant el 2015

12/04/2016 – 3 de cada 10 ajuts municipals han tingut la finalitat d’evitar talls de subministrament a la llar; i el 27,31% del Fons de Contingència Social ha estat destinat a cobrir deutes de llum, aigua i gas.

Entre les mesures engegades per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet per atendre i donar suport urgent a les famílies i les persones de la ciutat amb menys recursos, la lluita contra la pobresa energètics continua sent una prioritat. Actualment, aquesta lluita es realitza, d’una banda, amb ajuts municipals per evitar talls dels subministraments de la llar, com l’aigua, llum i gas, i de l’altra, amb la intervenció del Servei de Mediació de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMC), entre la ciutadania i les companyies de subministraments, per orientar i donar suport en diferents accions (negociar el deute pendent i recollir les incidències en el tràmit en relació a les companyies, entre altres). Pel que als ajuts econòmics que atorga el consistori municipal, la cobertura dels deutes urgents d’aigua, llum i gas, són les prestacions econòmiques més demandades.

En el 2015, l’Ajuntament va gestionar 425 ajuts contra la pobresa energètica que van beneficiar-se 1.298 colomencs, les quals per la seva situació econòmica precària no havien pogut fer front als deutes de serveis de l’habitatge. Això representa que, gairebé 3 de cada 10 prestacions d’urgència, gestionades l’any passat des del Fons, van ser per garantir els serveis bàsics de les llars colomenques. Aquestes prestacions d’urgència van representar el 27,31% de tots els ajuts socials que l’Ajuntament va afrontar l’any passat amb fons del pressupost municipal. En total es van destinar 358.684,62 euros al Fons de Contingència Social.

Des de 2012, el consistori colomenc té un reglament que determina els ajuts econòmics i materials per atendre necessitats bàsiques de la ciutadania. S’hi ofereix mediació, mitjançant l’OMC, per assessorar i acompanyar, sic al, en les tramitacions i en la negociació amb les companyies de serveis. En aquest sentit, també hi ha col•laboració i coordinació amb les entitats social i ONGs que ofereixen ajuts per al pagament immediat dels subministraments a famílies en risc d’exclusió.

Dos dels requisits més importants per rebre l’ajut són tenir un avís urgent de la companyia d’interrupció de l’aigua, la llum o el gas, i uns ingressos inferiors entre dues i tres vegades a l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC).

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM