Parlon demana als bancs aturar els desnonaments de la ciutat

 

13/11/12. L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha enviat una carta a tots els directors d’entitats bancàries de la ciutat, en la qual els hi demana la suspensió de tots els procediments d’execució hipotecària que afectin a famílies colomenques, fins que es concretin els termes de la moratòria de dos que el govern del PP i el PSOE van acordar ahir i que encara negocien.

 

13/11/12. L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha enviat una carta a tots els directors d’entitats bancàries de la ciutat, en la qual els hi demana la suspensió de tots els procediments d’execució hipotecària que afectin a famílies colomenques, fins que es concretin els termes de la moratòria de dos anys que el govern del PP i el PSOE van acordar ahir i que encara negocien.

 

La mesura té com a objectiu evitar que a Santa Coloma hi hagin més desnonaments dels que ja s’han produït fins ara, motivats per la greu situació econòmica que estan patins les famílies a causa de la crisi. “La pèrdua de l’habitatge habitual –diu l’alcaldessa en la seva carta a les entitats bancàries- porta a les famílies afectades a una situació d’exclusió social que sumada a la situació econòmica del país, redueix molt la possibilitat de trobar vies de sortida eficaces”.

 

L’alcaldessa de Santa Coloma, en la mateixa petició escrita, informa als directors de les entitats bancàries i d’estalvi de les diverses mesures  i accions que de manera extraordinària porta a terme l’Ajuntament per pal·liar els greus efectes que l’actual crisi econòmica genera a la població.  Entre aquestes mesures de contenció, Núria Parlon cita que el passat mes de juliol el Ple de l’Ajuntament va aprovar un protocol per a situacions de manca o pèrdua d’habitatge; document que recull els ajuts que les famílies poden rebre en situacions d’impagament del lloguer o de la hipoteca. També informa que l’Ajuntament ha posat en marxa una nova Oficina d’Atenció a les Famílies en situació de desnonament, en conveni amb Càritas Diocesana, per tal de posar al seu abast mecanismes de mediació amb les entitats bancàries que permetin la renegociació de les condicions hipotecàries i, fins i tot, la dació en pagament.

 

Per últim, l’alcaldessa de Santa Coloma ofereix als directors de les entitats tots els serveis de mediació gestionats per l’Ajuntament i de manera especial els Serveis Socials municipals per tal de cercar sortides als casos d’execució hipotecària que puguin tenir actualment amb els seus clients veïns i veïnes d’aquesta ciutat.

 

Oportunitats per canviar la llei

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) fa anys que lluita a tot l'estat per evitar el desnonament de les famílies i  aconseguir la dació en pagament. L'acord entre els dos grans partits, PP i PSOE, encara s'està concretant i arriba mesos més tard d'haver-se oposat al Congrés dels Diputats a modificacions d'una llei que es questiona també des d'Europa per injusta.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure