Núria Parlon demana als consellers de Salut i Educació solucions per Santa Coloma

02/02/2016 – L’alcaldessa ha traslladat les queixes per les llistes d’espera a l’Hospital de l’Esperit Sant, la deficiència dels centres de salut, la preocupació dels edificis escolars i el deute de la Generalitat de 31 milions d’euros.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha remès en l’última setmana sengles cartes al conseller de Salut, Antoni Comín, i a la consellera d’Educació, Meritxell Ruiz, per demanar que intervinguin per tal de solucionar com més aviat els problemes en el funcionament d’alguns serveis bàsics de salut i d’educació a la ciutat. Temes que, en ambdós casos, segons exposa la batllessa, necessiten l’atenció preferent de la Generalitat, ja que són de la seva competència.

La carta enviada a Comín té el seu origen, segons Parlon, en la preocupació del consistori generat, d’una banda, en les nombroses queixes rebudes sobre les llistes d’espera per a la realització de proves diagnòstiques a l’Hospital de l’Esperit Sant i, de l’altra, en les protestes dels veïns sobre el funcionament deficitari d’altres equipaments de salut de Santa Coloma. També, l’alcaldessa ha remès al conseller una còpia de la moció, aprovada per unanimitat el passat mes de desembre, en la qual s’insta al Departament de Salut a ampliar la referència hospitalària per a la ciutadania colomenca a l’Hospital Germans Trias i Pujol.

D’altra banda, pel que fa a la carta a Ruiz expressa la preocupació del consistori per l’estat en què es troben algunes instal•lacions escolars de la ciutat i informar sobre la inversió realitzada per l’Ajuntament, des de l’any 2010, en actuacions per solucionar de manera urgent patologies constructives d’instal•lacions o estructurals que han necessitat els edificis educatius. Una inversió que ascendeix ja a 31 milions d’euros.

«L’Ajuntament ha afrontat aquestes actuacions pensant que eren temes puntuals, però la situació s’ha eternitzat en el temps i ja no pot suportar més d’una despesa continua en una matèria de la qual no és competent. Si la Generalitat no fa, a curt termini, la inversió necessària i no per la degradació dels edificis, la situació pot esdevenir un problema d’extrema urgència», destacada Parlon en el seu escrit.

La batllessa ha convidat als consellers a visitar Santa Coloma perquè puguin conèixer i comprovar de primera mà els problemes que exposa i poder debatre sobre les possibles solucions i posar-se a la seva disposició per a tot allò que signifiqui una millora en la qualitat de vida i el benestar dels ciutadans i les ciutadanes.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure