Nova campanya mediambiental: «A Santa Coloma, fugim dels plàstics»

0
23

Aquest dilluns s’ha presentat al Mercat Sagarra una campanya municipal per a la reducció dels usos dels plàstics. L’objectiu és conscienciar a la ciutadania que cal un consum sostenible i racional, que deixi de banda elements nocius per al medi ambient.

En el marc del Pla Local de Residus ha arrencat aquest dilluns 13 al Mercat Sagarra una nova campanya municipal de gestió sostenible de residus, en concret de conscienciació ciutadana per a la reducció dels usos del plàstic. Sota el lema “A Santa Coloma, fugim dels plàstics”, en una primera fase, es vol recordar a la ciutadania la necessitat de reduir l’ús d’envasos de plàstic als mercats municipals. Per començar a assolir aquest objectiu s’han repartit bosses ecològiques entre les persones usuàries del mercat per fomentar una compra més sostenible.

Contaminació del medi natural

El 40% del plàstic que es produeix al món es destina a la producció d’envasos que es converteixen en residus en menys d’un mes. Cada minut es venen 1 milió d’ampolles de plàstic al món. Això provoca l’esgotament dels recursos naturals, la contaminació de l’entorn natural i emissions nocives de CO2 derivades de la producció i de la gestió com de residus.

L’alcaldessa, Núria Parlon, en l’acte de presentació ha refermat el compromís de Santa Coloma en la lluita contra la contaminació dels plàstics posant l’èmfasi en aquest efecte nociu sobre l’entorn natural,»l’ús del plàstic té un impacte directe sobre mars i platges, més del 80% de la brossa trobada al mar és plàstic i el 68% dels animals marins la consumeixen. No tenim planeta B i amb un simple gest individual podem ajudar a evitar el deteriorament del nostre ecosistema«. L’alcaldessa ha demanat a la ciutadania que triï un consum racional i sostenible «per aconseguir una Santa Coloma més saludabled’acord amb la nova normativa europea vigent des de juliol que redueix la fabricació i els usos dels plàstics en la nostra vida quotidiana«.