Nova aposta a favor de la convivència intercultural

13/12/2014 L’Ajuntament de Santa Coloma i la Fundació La Caixa han signat un conveni a través de qual desplegaran un projecte de convivència intercultural a la zona sud de la ciutat. Hi col·labora la Fundació Integramenet.

Santa Coloma de Gramenet ja ha donat el tret de sortida al Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural. L’Obra Social “la Caixa” i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet han signat l’acord per desenvolupar el projecte als barris del Fondo, Raval, Santa Rosa i Safaretjos, conjuntament amb la Fundació Integramenet. A l’acte de signatura del conveni han assistit l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon; el patró de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Lanaspa; la delegada general de “la Caixa” a l’àrea metropolitana de Barcelona, Maria Alsina; i el vicepresident de la fundació Integramenet, Agustí Viñas.

El Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural és una aposta de la ciutat per la convivència i la cohesió social, per afavorir el desenvolupament local i millorar les condicions de vida dels colomencs. En aquest sentit, es planteja mantenir, millorar i establir noves relacions entre els ciutadans, i els recursos tècnics i administracions. Així, aquests tres actors de la vida comunitària esdevenen protagonistes i subjectes del seu propi procés de desenvolupament social i de millora de la convivència local.

L’alcaldessa Núria Parlon ha avançat algunes accions en marxa, com són “els grups de treball sobre convivència amb 400 estudiants d’instituts de tota la ciutat, tasca que es complementa el treball incansable que realitza des de fa uns anys la Xarxa de de Transmisió de Valors i Missatges Positius i l’equip de mediació en aquests barris”. Alhora l’alcaldessa ha agraït “la important tasca d’Integramenet i els seus anys de treball indispensable per dignificar aquests barris”.

El Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural s’inicia amb l’establiment de relacions entre professionals, ciutadania i representants de les administracions, per donar pas a la generació d’un coneixement compartit de la realitat de la Zona Sud de Santa Coloma de Gramenet, que desemboca en accions conjuntes entres els tres protagonistes. A partir d’aquí, s’aniran generant espais tècnics de trobada amb la implicació de professionals perquè puguin compartir informació dels recursos existents al territori i dissenyar un pla d’acció conjunt per donar resposta als principals reptes de la ciutat. La promoció de la salut, l’àmbit socioeducatiu i la participació ciutadana seran els tres eixos d’actuació principal del Projecte que comportaran, a més, l’impuls d’activitats socials i familiars a la ciutat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure