Nou servei de recollida de roba solidària

16/07/13. L’Ajuntament de Santa Coloma i la Fundació Tallers han presentat aquest matí un servei de recollida de roba solidària. El projecte donarà feina a 35 persones amb diversitat funcional i permetrà satisfer les necessitats de vestit i calçat d’un miler de colomencs amb menys recursos.

16/07/13. “Jo reciclo roba, i tu?”. Aquest és el títol del servei que ha impulsat l’Ajuntament de Santa Coloma amb la Fundació Tallers per tal de donar un segon ús a la roba usada en bon estat. Es tracta d’una iniciativa que contempla la recollida a domicili de roba de segona mà o nova per poder-la entregar a famílies de la ciutat amb menys recursos. La gestió d’aquesta roba –neteja i classificació- anirà a càrrec dels usuaris de la Fundació Tallers, una entitat que dóna feina a persones amb diversitat funcional i comptarà amb la col·laboració de les entitats del tercer sector de Santa Coloma.

La iniciativa, que s’engegarà al setembre, pretén teixir una xarxa solidària a la ciutat que permeti ocupar persones amb discapacitat – donarà feina a 35- i, alhora, ajudar als colomencs amb menys recursos econòmics – segons Serveis Socials, unes 1.000 persones tenen necessitat de roba a la ciutat- . Amb tot, els impulsors calculen que es podran gestionar 5 tones de roba en un any.

L’alcaldessa, Núria Parlon (PSC) ha assegurat que l’objectiu és “donar una resposta immediata, ràpida i que asseguri al temps que les peces de roba es recullin de manera apropiada y que arribin correctament al seu destí, per a l’ús normalitzat de les persones que la necessiten”. En la mateixa línia s’ha mostrar Anna Sampere, representant de Fundació Tallers, qui ha remarcat el valor afegit del projecte, que donarà feina a persones amb diversitat funcional o deteriorament cognitiu.

Servei de recollida porta a porta
Les persones de Santa Coloma que vulguin donar roba de segona ma o nova, podran trucar al telèfon d’atenció a les famílies (93 462 40 77), que atén personal dels serveis socials municipals, per avisar que tenen un mínim de dues bosses per recollir. Hi haurà un servei porta a porta que funcionarà de dilluns a dijous de 9.00 a 14.00 hores. La ciutadania colomenca també pot fer donacions de roba a través de les entitats del tercer sector. Tota la roba recollida es farà arribar a la Fundació Tallers, on els treballadors i treballadores de l’entitat (persones amb diversitat funcional) faran la tria segons edat, talla, material o tipologia per posteriorment rentar, planxar o classificar en funció del seu destí.

La inversió en aquest nou servei de recollida de roba solidària a domicili és de 84.602 euros, dels quals l’Ajuntament aporta 50.000 i la Fundació Tallers els 34.602 restants.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure