Nou recurs per afavorir l’emprenedoria

04/04/13. L’Ajuntament de Santa Coloma, la Diputació i la patronal CECOT signen un conveni de col·laboració per impulsar l’emprenedoria local.

04/04/13. Santa Coloma disposarà del Punt d’atenció del Centre de Reempresa de Catalunya, un servei adreçat als emprenedors amb el que es pretén impulsar l’economia local. El nou recurs sorgeix de l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament, la Diputació i la patronal CECOT i posarà en contacte persones que volen emprendre un projecte empresarial amb empresaris que volen cedir el seu negoci. D’aquesta manera, els emprenedors que agafin el relleu no partiran de zero y podran rellançar, consolidar i fer créixer el projecte. El servei, que també podran aprofitar empreses i emprenedors de Badalona i Sant Adrià del Besòs, estarà ubicat a les dependències del Servei de Foment Empresarial de Can Peixauet de Grameimpuls (a l’avinguda de la Generalitat 99-101).

L’alcaldessa, Núria Parlon (PSC), assegura que “la mesura constitueix un pas més en la lluita contra les conseqüències de la crisi econòmica que estan patint moltes famílies, empreses i comerços locals, a partir d’un servei gratuït que ha demostrat ser eficaç i amb el valor afegit de la innovació a les ciutats on s’ha implantat”. En aquest sentit, segons estudis de Reempresa, es calcula que aquest model impulsa un 15% d’empreses i comerços locals que, d’altra manera, haurien de tancar. “Es preveu que amb el Punt de Reempresa, ajudarem a consolidar unes 50 empreses i negocis a la ciutat”, diu l’alcaldessa.

Model basat en la reemprenedoria
El model de Reempresa de Catalunya es basa en la compra o lloguer d’actius i fons de comerç d’una empresa per part d’una o més persones amb l’objectiu de continuar amb el negoci original i fer-lo créixer; alhora és una manera d’evitar-se els tràmits de crear una empresa nova. Així es tracta d’un mecanisme professional, inspirat en el model europeu de reemprenedoria, pel qual un o més reemprenedors accedeixen a la propietat d’una empresa d’altre/s persones, en funcionament per impulsar-la, sense haver de passar per la fase de crear-la. En concret, en el Punt d’atenció de Reempresa a Santa Coloma, com en d’altres ciutats, s’oferirà informació i assessorament especialitzat, perquè el procés de cessió i adquisició d’empreses sigui viable, àgil i transparent.

Per a fer realitat el Punt s’ha fet una inversió de 6.000 euros inicials, a partir d’una subvenció de la Diputació de Barcelona, i l’Ajuntament ha posat l’equip tècnic format per dues persones especialitzades. Aquestes persones han rebut formació de Reempresa Catalunya amb el suport de la Diputació per poder assessorar en reemprenedoria. En 18 mesos de funcionament d’aquest programa s’han tancat 87 operaciones, s’han mantingut més de 250 llocs de treball amb una inversió aproximada de 4.500.000 euros.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure