Nou planejament urbanístic per fomentar el comerç

29/01/13.El ple aprova de manera inicial la modificació del plantejament urbanístic per afavorir l'activitat comercial a la ciutat. 

 

 

29/01/13. L’Ajuntament de Santa Coloma adaptarà els requisits per a la instal·lació d’establiments comercials a la ciutat amb la realitat econòmica actual. Aquest és el principal objectiu del canvi de planejament urbanístic que es va aprovar de manera inicial en el ple d'ahir i que implica la modificació del Pla d’usos comercials i la del pla parcial del polígon industrial del Bosc Llarg.

 

El tinent d’alcalde Esteve Serrano (PSC) va explicar que l’objectiu últim d’aquests canvis és “fomentar l’activitat econòmica de la ciutat”. Així, partint d’una regulació que es va començar a treballar ara fa cinc anys, es fa un replantejament per tal de revifar el sector, motor econòmic de la ciutat. Entre els canvis destaca l’eliminació de la moratòria per a la instal·lació de bars i d’establiments de restauració o els requisits per poder obrir un centre de culte. En aquest sentit, el nou document estableix distàncies mínimes (no es podran instal·lar a carrers de menys de 10 metres d’amplada en zones de continuïtat urbana o residencial) i la possibilitat de situar-los a les plantes baixes dels edificis sempre que al pis de dalt no hi visquin veïns. Tampoc es podran instal·lar aquest tipus de centres cultes quan hi hagi una distància inferior a 250 metres d’un altre espai religiós.

 

El nou pla, però, si permet la instal·lació d’aquest centres al Bosc Llarg. “Amb els canvis introduïts es vol minimitzar les molèsties als veïns i afavorir la convivència”, va assegurar Serrano.  Pel que fa al canvi de planejament al polígon del Bosc Llarg, s’obre la porta a la instal·lació d’activitats comercials i no només a la de negocis industrials. Ambdos plans van ser aprovats amb els vots de l’equip de govern (PSC, ICV-EuiA i CiU), PxC. El PP i Gent es van abstenir

 

 

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure