Santa Coloma inaugura una escultura de Mafalda

És la segona ciutat d’Espanya amb una escultura del personatge de còmic Mafalda

Santa Coloma de Gramenet inaugura una escultura dedicada a Mafalda i la seva colla d’amics, personatges que van sorgir de la imaginació del dibuixant gràfic argentí Quino, i es van convertir en un símbol als anys 60 a Argentina i la resta d’Iberoamèrica.

Aquest dimecres 9 de novembre, l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha inaugurat el nou conjunt escultòric «Mafalda, Susanita i Manolito» al passeig de la Salzereda. «És un orgull per a la nostra ciutat comptar amb una escultura com aquesta, en un lloc emblemàtic, en homenatge a una figura que gaudim diverses generacions i que simbolitza, entre altres coses, aquestes ganes de canviar el món… a més de ser una icona de la lluita feminista«, ha expressat l’alcaldessa.

L’obra l’ha fet l’artista argentí Pablo Irrgang. Irrgang ja va intentar «humanitzar» el personatge de Mafalda a l’escultura instal·lada el 2009 al barri porteny de San Telmo, en homenatge al seu popular creador «Quino». Mafalda tenia fins ara una única estàtua a Espanya, concretament a la ciutat d’Oviedo (Astúries), inaugurada l’any 2014.

Mafalda, una veu crítica i reflexiva

Mafalda és un personatge que simbolitza un altaveu crític, una nena de sis anys preocupada per les desigualtats socials i les injustícies, que fa qüestionar-se la realitat constantment.

Va ser creada per l’humorista gràfic de Mendoza (Argentina), Joaquín Salvador Tejón, «Quino», el 1962. Dos anys després, el 29 de setembre de 1964, es publica la seva primera història a les pàgines del setmanari argentí «Primera Plana». Posteriorment, va fer el salt a les pantalles en format de sèrie de dibuixos animats, d’abast mundial.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM