Més protecció al patrimoni local de Santa Coloma

El ple ordinari del mes d’octubre va aprovar provisionalment la modificació del Pla Especial de Protecció del Patrimoni de Santa Coloma de Gramenet, que incorpora 42 nous béns al catàleg i a l’inventari, que s’hi afegeixen als 91 existents, sumant un total de 133 béns.

El programa estableix un nou ambient urbà protegit, el Mercat de Sagarra, que s’uneix als tres actuals: el del primer nucli urbà, el del carrer Major i el del pg. de Mossèn Jaume Gordi. Destaca també la incorporació, per primera vegada, de la perspectiva de gènere envers el patrimoni local. Es reconeix l’autoria de diferents dones arquitectes i s’inclouen escultures i murals de diferents artistes com Rita Martorell, Marta Solsona, Tamara Djurovic i Irantzu Lekue.

A més dels béns catalogats i dels ambients urbans protegits, es crea una nova categoria de protecció, els elements del paisatge, amb 88 elements inclosos: 5 fonts, 9 miradors, 1 element geològic, 2 mines de roca, 3 mines d’aigua, 23 escultures, 15 murals i 30 refugis antiaeris.

El Pla fixa també 15 zones arqueològiques, entre elles destaquen la Cova d’en Genís i el Poblat Ibèric Puig Castellar. D’altra banda, posa en valor l’obra dels arquitectes Josep Alemany, de la qual es protegeixen 23 edificis (8 més dels que hi havia) i Xavier Valls, del que s’inclouen 6 elements (4 més).

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM