Notable inici de la segona volta

27/01/2013 – Després del doble desencant de la Copa del Rei i de la Copa d'Espanya, el Marfil ha aconseguit remuntar anímicament per guanyar a l'Umacon Saragossa per 4-1

Ni la relativa desil·lusió d'haver-se acomiadat de la Copa del Rei als quarts de final contra l'Inter Movistar, ni la rotunda decepció de no haver acabat la primera volta entre els vuit primers i per tant haver-se vist sense opcions de jugar la Copa d'Espanya, van ser impediment perquè el Marfil Santa Coloma iniciés la segona volta del campionat de manera fantàstica, superant a un rival directe en la lluita pel play-off.

Ahir al migdia, amb les càmeres de MarcaTV com a testimoni, el Pavelló Municipal de Santa Coloma va omplir-se per rebre a un Umacon Saragossa que està sorprenent pel seu notable nivell competitiu, que l'ha portat a la Copa en detriment del propi Marfil. El partit era fonamental pels de Xavi Passarrius, que havien de vèncer per avançar als aragonesos en la classificació. I amb aquesta mentalitat guanyadora va sortir el conjunt colomenc, disposat a manar des del principi. Tots els jugadors locals van demostrar un nivell de compromís fantàstic i això va repercutir en positiu sobre el joc del Marfil.

Rafa López va iniciar el camí del triomf marcant al minut set. Però l'Umacon, tot i veure's superat, va saber aguantar les contínues escomeses rivals i el partit va arribar amb 1-0 al descans, tot i que el joc colomenc mereixia millors rèdits. Però aquests van arribar a la segona meitat. Adolfo primer i Dani Salgado després van posar el marcador en 3-0. Amb el matx ja decidit, els saragossans van retallar distàncies des del punt de penal. Però a continuació, Dani Salgado va arrodonir la seva gran actuació fent el 4-1 i distanciant-se en el liderat del pitxitxi.

El Marfil té ara dinou punts i supera a l'Umacon gràcies al goal average. Tot sembla indicar que ells dos seran qui es disputaran en aquesta segona volta la darrera de les places que donen accés al play-off pel títol. La setmana vinent l'equip visita al CD Burela, a qui ja es va poder superar amb solvència en la primera part del curs.

FITXA TÈCNICA

Marfil Santa Coloma: Chico; Rubén, Dani Salgado, Sepe, Adolfo -cinc inicial- Jhow, Segura, Busquets, Rafa López, Medina

Umacon Saragossa: Arturo; Muñoz, Tejel, Retamar, Chicho – cinc inicial- Alvarito, Duato, Miguel, Keny

Àrbitres: Sanzol Goñi i Urdanoz Apezteguia. Grogues: Jhow, Rafa López (Marfil); Alvarito (Umacon)

Gols: 1-0, Rafa López (minut 7); 2-0, Adolfo (minut 25); 3-0, Dani Salgado (minut 27); 3-1, Retamar (penal) (minut 38); 4-1, Dani Salgado (minut 38)