Neix a la ciutat “Entenem Santa Coloma LGBTI”

14/04/2016 – L’entitat lluitarà per la normalització i la visualització.

L’entitat està a punt de veure la llum, es troba en tràmits per a la seva legalització, però en pocs dies esdevindrà el referent per al col•lectiu LGBTI a Santa Coloma. Després de la creació de la regidoria LGTBI a l’ajuntament, calia posar en marxa una iniciativa ciutadana que donés sortida a la demanda d’informació, orientació i creació d’accions a la ciutat que aconsegueixin assolir els objectius marcats més importants: donar visibilitat i normalitzar el col·lectiu LGTBI, eradicar certes conductes i oferir un bon servei d’orientació i suport a aquell qui ho necessiti.

Fundadors
Els fundadors són gent de Santa Coloma, molt vinculada amb el dia a dia a la ciutat. El president Xavier Villena, explica com l’entitat ha d’estar formada per persones que aportin diferents visions per integrar iniciatives variades, “és molt important que sigui una associació oberta, que tota Santa Coloma pugui formar part dels grups de treball, de les xerrades, jornades… o en allò que creguin que puguin aportar. Es tracta d’una entitat apolítica i totalment independent”.

Un altre aspecte en què es farà incís és en la cura en el llenguatge. “Fer un mal ús pot tenir conseqüències molt negatives, produir una remarcació dels clixés, en molts casos per la manca de coneixement. Els joves d’avui dia ho tenen més normalitzat però les noves generacions han donat un pas enrere, això es viu a les escoles, per exemple amb la crescuda dels casos de bullying” comenta en Xavier.

Des de l’entitat es tractarà de tenir presencia als actes de la ciutat i conscienciar sobretot a tots els que no formen part del col•lectiu, i a més s’atendrà a les famílies o persones que necessitin suport i se les traslladarà a professionals si s’escau.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM