“Mostro l’orgull de ser de Santa Coloma”

28/08/13. Entrevistem a Jordi Serra, dissenyador del cartell de la Festa Major 2013.

Com portes veure la ciutat empaperada amb el teu cartell?
Bé! La veritat és que la crisi també ha fet reduir el nombre de pancartes però hi ha enganxats per les botigues. M’enorgulleix.

Com te n’assabentes del concurs?
Em truquen de l’Ajuntament. Van trucar els dissenyadors locals i els van proposar participar en el concurs per crear el cartell de la Festa Major.

I et va engrescar la idea.
Sí. Sempre havia pensat que m’agradaria fer el cartell de la Festa Major de la meva ciutat, però durant molts anys qui el feia era l’artista que exposava a Can Sisteré. Enguany em van donar l’oportunitat i, al final, ho he aconseguit. Érem quatre i es va decidir per votació a través de les xarxes socials.

Vas fer molta campanya?
No fins que vaig veure que era segon i que estava a pocs vots de distància del primer! L’Ajuntament va allargar el període una setmana més i vaig intensificar la crida.

Què has volgut transmetre ?
La manera com fem la festa els colomencs. La festa comença quan estàs a punt d’acabar les vacances i, per mi i crec que per molta més gent, és un moment de trobada amb els amics.

Per això aquesta al·legoria d’“amor de madre” del tatuatge…?
Sí. Fer-se un tatoo és un gest molt personal, té molt de simbòlic, d’íntim. La noia del meu cartell porta un tatoo una mica per això: Santa Coloma es viu així i la Festa Major és l’exemple més clar. És igual qui vingui a tocar, el que importa és la companyia. La Festa Major és l’excusa per trobar-se amb els amics.

Estàs preparat per a les crítiques?
Sí. Quan fas aquest tipus de coses t’has de posar la vacuna perquè mai és al gust de tothom. De fet, tenia una mica de por de posar el cor. Volia evitar caure en els estereotips que envolten Santa Coloma i els colomencs. Però ho vaig fer amb aquest risc i amb la idea de mostrar l’orgull que sento en ser de Santa Coloma.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure