Mil somriures per la Rocío

25/09/2016 – Un miler de veïns i veïnes de Santa Coloma de Gramenet acudeixen al Complex Esportiu Torribera per solidaritzar-se amb el cas de la nena de les Oliveres.

Ho ha tornat a fer; Santa Coloma ho ha tornat a fer possible. Fa alguns mesos, quan el cas de la Rocío Padilla va arribar al tatami del Karate Can Peixauet, el senpai Lee Redondo va tenir clar que calia sumar esforços per intentar millorar la qualitat de vida d’aquesta jove colomenca.

La Rocío, de només cinc anys, té paràlisi cerebral i, recentment, va ser sotmesa a una operació de maluc que l’obliga a fer un tractament de fisioteràpia constant. La situació econòmica dels seus pares, l’Ana María i el José Manuel, impedia que la nena pogués complementar les sessions de rehabilitació programades per la seguretat social amb visites a un centre privat especialitzat.

En col·laboració amb entitats com el Complex Esportiu Torribera, el Running Vigía i la federació IKO1 Espanya de karate, el Dojo Can Peixauet decidiria començar a organitzar una jornada esportiva que complís un únic objectiu: recaptar fons perquè la Rocío disposés d’un nou caminador i d’un coixí econòmic inicial per començar els tractaments de fisioteràpia.

Després de moltes setmanes d’intenses tasques de preparació, aquest cap de setmana el Complex de Torribera podria obrir les seves portes per fer somriure la Rocío. Més d’un miler de veïns i veïnes es desplaçarien fins a la instal·lació per participar en totes les activitats de lleure programades per les entitats organitzadores.

Amb el preu de l’entrada (3 euros), els assistents podrien disputar quatre proves esportives de karate, pàdel, tennis i trail-running. A més, a les pistes de futbol de Torribera s’hi instal·larien diferents inflables i tallers, a banda de carpes per vendre llibres (Biblioteca Can Peixauet) i fotografies (Agrupació Colomenca d’Aficionats a la Fotografia).

Al llarg de la jornada, la federació IKO1 Espanya de karate delectaria tots els participants amb una exhibició multitudinària, acte que seria complementat amb el sorteig de més de 100 regals i amb l’obertura de la piscina fins a ben entrada la tarda diumenge.

No rendir-se mai

El miler d’assistents desplaçats a Torribera col·laborarien amb la família Padilla Viñas fent aportacions econòmiques i, a més, coneixerien la Rocío en persona. Aquest diari parlaria amb els pares de la nena per esbrinar quin tipus de tractament mèdic necessita la seva filla.

“No m’esperava un èxit d’aquestes característiques. Durant l’últim mes hem rebut moltes trucades de persones que ens preguntaven com estava la nena. Ha estat espectacular notar tot aquest suport”, reconeixia l’Ana María Viñas, mare de la Rocío, durant la conversa mantinguda amb el Diari de Santa Coloma.

“Fa uns mesos que la nena va ser operada del maluc. Li van posar una placa. Ara necessita fer molta rehabilitació i l’hem de portar a un centre especialitzat per pacients amb paràlisi cerebral”, detallava el José Manuel tot seguit.

A banda de la rehabilitació, la Rocío necessita començar a rebre “tractament a un logopeda per veure si es pot aconseguir que parli”. “La seguretat social ofereix molt poques hores. Per anar bé, hauria de fer tres hores a la setmana només de fisioteràpia”, lamentava l’Anna Maria.

Malgrat que a la família li va costar fer el pas d’exposar la seva filla a nivell mediàtic, els pares han entès que aquesta és l’única via per aconseguir que la nena opti a unes millors condicions de vida.

“Jo no em rendiré mai. Lluitaré perquè la meva filla visqui el millor possible. Quan veus a tota la gent que ha vingut per donar-nos suport, t’adones que val la pena continuar lluitant”, exposava el pare la petita amb to sincer.

Canvi de vivenda

La discapacitat física que pateix la Rocío no resultava gens compatible amb l’edicifi del barri de les Oliveres on la seva família hi tenia fixada la residència. Gràcies a l’acció del govern municipal, els Padilla Viñas van poder canviar d’habitatge i establir-se a la zona de la Pallaresa; en un pis amb ascensor.

L’alcaldessa Núria Parlon, present en la celebració solidària duta a terme a Torribera, relatava quina va ser l’actuació de l’Ajuntament després de rebre la informació del cas.

“La família de la Rocío es posa en contacte amb nosaltres a causa d’una problemàtica amb el seu habitatge. A partir d’aquí, s’activa el protocol d’atenció a la família i s’aconsegueix una vivenda que millora molt la qualitat de vida de la nena”, traslladava Parlon a aquest diari.

Segons l’alcaldessa, “aquesta jornada esportiva suposa una clara mostra de la solidaritat que té la ciutat”. Per Parlon, Santa Coloma demostra que “és capaç de combinar esforços per ajudar els més necessitats”. La dirigent socialista es mostrava “orgullosa de veure aquest clima de cooperació entre veïns i veïnes”.

La veu dels organitzadors

Sens dubte, la jornada ‘Somriu amb Rocío’ no hauria pogut veure la llum sense la feina executada per les associacions i entitats organitzadores. Lee Redondo, president del Karate Can Peixauet, seria un dels grans impulsors de la vetllada i treballaria braç a braç al costat de Torribera, el Running Vigía i la federació IKO1 Espanya de karate.

“Des del Karate Can Peixauet ens sentim molt orgullosos de com ha funcionat l’acte. La Rocío ha crescut en un ambient molt proper al de la nostra associació. La seva família col·labora amb nosaltres i els volíem ajudar. S’ha vist que, a l’hora de ser solidària, Santa Coloma és única”, celebrava el senpai Redondo.

Roque Pascual, gerent de Torribera, també es mostraria satisfet amb l’afluència de persones congregades a les instal·lacions esportives que ell gestiona i dirigeix. “Organitzar aquesta festa és una reacció espontània. Entre d’altres coses, Torribera ha d’existir per acollir esdeveniments així. La finalitat no és guanyar clients, sinó aconseguir que la primera beneficiada sigui la Rocío”, declarava Pascual.

En representació del Running Vigía, el seu president, Antonio Atienza, faria un bon balanç de l’acte. “Des que el nostre club va néixer, ara fa quatre anys, sempre hem col·laborat en diferents causes socials i solidàries. No només hem de promoure la pràctica esportiva. També cal sensibilitzar els nostres veïns”, reivindidava Atienza.

Per acabar, el president de la IKO1 Espanya, el Shihan colomenc Daniel Lorente, explicaria al Diari de Santa Coloma les motivacions que han dut a la federació de karate més important del país a implicar-se en un esdeveniment solidari com el ‘Somriu amb Rocío’.

“A la Federació no li suposa cap desgast participar en un acte d’aquestes característiques. Organitzem moltes activitats de cooperació solidàries durant tot l’any, tant a nivell nacional com internacional. Venir aquí a ajudar a aquesta família de Santa Coloma només ens aporta alegria”, apuntava en primera instància.

“Els valors del karate han de ser aquests. Ajudar als més fràgils, tenir respecte i ser humils. L’últim que ens ha d’importar són els resultats. Tenim molts campions, però ens interessa més fer persones”, sentenciava Daniel Lorente tot seguit.

Després d’aconseguir vendre més de 1.000 entrades, els objectius econòmics fixats per l’organització s’han complert. La Rocío podrà adquirir un nou caminador adaptat i, a més, iniciarà els tractaments de rehabilitació i fisioteràpia que necessita. Totes les dades de recaptació es publicaran a la pàgina oficial de l’esdeveniment. A més, des d’aquest mateix canal de comunicació també s’informarà de les pròximes accions que s’estan preparant per tal d’ajudar a aquesta somrient nena colomenca. Tots som Rocío.

Article anteriorExcés d’irregularitat
Article següentFinal fatídic (60-56)

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM