Més de 800 alumnes participen en la XIII Mostra d’arts escèniques que tindrà lloc al Teatre Sagarra

La Mostra aplegarà 311 alumnes de 7 escoles de primària (Antonio Gaudí, Beethoven, Ferran de Sagarra, Fray Luís de León, Fuster, Tanit, Wagner) i 4 instituts (El 9, La Bastida, Ramón Berenguer IV i Terra Roja). La Mostra també incorpora la Trobada de cant coral, en la que participaran 500 alumnes de 12 escoles de primària.

Aquesta activitat està dirigida als mateixos alumnes dels centres participants i als seus familiars, i s’emmarca dins del Pla educatiu d’entorn (PEE), impulsat des de l’Ajuntament i del Departament d’Educació de la Generalitat.
La Mostra acull les actuacions dels nens i nenes que han assistit a algun curs d’arts escèniques organitzat pel PEE al llarg de l’any escolar, així com produccions artístiques creades pels centres educatius. L’energia artística es materialitza en la paraula i el moviment del cos, però també hi tenen cabuda pinzellades de malabars, música, dansa i molt més.

El Pla educatiu d’entorn pretén propagar una educació integral, contínua, arrelada, inclusiva i en xarxa, per promoure la cohesió social, garantir l’èxit de tot l’alumnat i fomentar la llengua catalana com a eix vertebrador en un marc multilingüe.
La Mostra és el resultat de la suma d’esforços del professorat, l’alumnat, les entitats i les administracions, mitjançant un treball multidisciplinari on s’han dedicat moltes hores i il·lusió al llarg del curs. En definitiva, es podrà gaudir d’una explosió d’energia de l’expressió artística com a eina pedagògica i integradora, potenciadora de la creativitat i l’educació emocional, i transmissora de valors, coneixements, experimentadora de diferents llenguatges (corporal, vocal, etc.), on cadascú farà el seu propi aprenentatge.

Les entrades per a les funcions són restringides i es lliuren directament als centres escolars que participen a la Mostra. Es preveuen 9 passis i l’assistència d’unes 3.000 persones.

XIII Trobada de corals
Un punt destacat de la Mostra és la Trobada de corals d’escoles de primària de Santa Coloma de Gramenet com a fruit del treball col·laboratiu amb l’Escola Municipal de Música Can Roig i Torres. Participaran prop de 500 alumnes de 12 escoles de primària (Antonio Gaudí, Ausiàs March, Banús, Fray Luís de León, Ferran de Sagarra, Jaume Salvatella, Lluís Millet, Mercè Rodoreda, Rosselló Pòrcel, Tanit, Torre Balldovina, Wagner).
L’obra representada serà “Boix el bruixot i la ciutat de meravella”, de Jordi González (música) i Manel Justícia (text), on s’explica una història que dóna protagonisme al valor de la inclusió i el reconeixement a les persones que tenen capacitats diferents.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM