Santa Coloma referma la seva aposta per ser una ciutat sostenible

Santa Coloma de Gramenet referma la seva aposta per ser una ciutat sostenible, amb la reducció del consum energètic, de les emissions de gasos d’efecte hivernacle i amb la utilització d’energies renovables. Des d’instal·lacions solars fotovoltaiques a centres escolars i biblioteques i instal·lacions solars tèrmiques a centres esportius; fins a la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic o incentius en les ordenances fiscals per la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica.

En concret, al municipi funcionen 6 instal·lacions solars fotovoltaiques, al CEIP Ferran de Sagarra, CEIP Torre Balldovina, IES Ramon Berenguer IV, Biblioteca Central, Cementiri municipal i Polígon d’empreses del Bosc Llarg.

Un compromís per la mobilitat sostenible

El Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, aprovat l’any 2017 va posar en marxa el compromís de la ciutat per una mobilitat sostenible, seguint els estàndards europeus. Santa Coloma aprofitarà la subvenció de gairebé 5 milions i mig d’euros dels fons europeus Next Generation per executar nous projectes de transformació de la ciutat.

Santa Coloma disposa de tres eixos de carril bici que sumen uns 3km aproximadament: Passeig de la Salzereda, Fondo i Pont Vell-Plaça de la Vila. Ara, es treballa en el projecte de 2 trams més del ramal nord de l’anomenat BiciVia8, que permetrà arribar fins al límit del municipi amb Montcada.

L’arribada del Bicing Metropolità el primer semestre de 2023 impulsarà encara més mobilitat sostenible amb la implantació de 15 estacions i 165 bicicletes públiques a Santa Coloma.

Finalment, l’enfortiment de la bicicleta a la ciutat serà amb la construcció de la futura plataforma ciclologística que podria enllestir-se en el primer trimestre de l’any vinent. D’aquesta manera, s’impulsaria la distribució de mercaderies en bicicleta i tricicles. Diferents estudis europeus mostren que el 25 % de tots els lliuraments de mercaderies en ciutats i el 50 % de tots els lliuraments de mercaderies lleugeres es podrien fer en bicicletes i tricicles de càrrega.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM