Massa Barça pel Marfil

13/01/2013 – El líder i màxim favorit al títol no va donar opció a que els de Xavi Passarrius poguessin disputar el triomf ahir en el compromís corresponent a la dotzena jornada del campionat de lliga

El record de la consecució de la Copa Catalunya, superant en la final al Barça, feia de l'enfrontament d'ahir al Palau Blaugrana entre barcelonistes i el Marfil Santa Coloma una cita en què els locals buscaven revenja per aquella inesperada i sorprenent derrota. Però la fita de llavors no va poder-se tornar a repetir, perquè el Barça és a aquestes alçades de la temporada un equip en plena forma, perfectament engreixat i rodat, que passa per sobre de la pràctica totalitat dels rivals que miren de plantar-los cara. Bastant-se en un sistema defensiu infal·lible, en un ordre tàctic envejable i en una capacitat finalitzadora inigualable, els de Marc Carmona van passar per sobre d'un Marfil que, ahir sí, es va veure superat per les circumstàncies i que va veure que per molt que ho intentés, donar un ensurt als culers era una tasca infactible.

Fernandao va ser qui va obrir la llauna pel Barça en el minut cinc. El pivot va acabar sent la gran figura del partit, anotant tres dels cinc gols del seu equip. El seu joc d'esquenes, la seva privilegiada visió del joc i l'encert cara a porteria van destrossar als de Passarrius. En la primera part però, els colomencs van disposar d'algunes ocasions per espantar als barcelonins. Llavors va emergir Paco Sedano, qui no va permetre cap gol del Marfil gràcies a una actuació molt completa. Torras i Sergio Lozano van ser els encarregats de fer els altres dos gols locals. I ja al final, amb el partit del tot decidit, Jhow va fer el gol de l'honor del Marfil.

Mentre el triomf serveix als blaugrana per mantenir la primera plaça del campionat, la derrota provoca que el Marfil baixi fins a la novena posició, empatant a punts (16) amb els dos equips que l'antecedeixen, Ríos Renovables i Umacon Saragossa. Aquesta setmana l'equip té compromís de copa contra l'Inter Movistar a Santa Coloma.

FITXA TÈCNICA

FC Barcelona: Paco Sedano; Ari, Lin, Igor, Saad -cinc inicial- Aicardo, Torras, Fernandao, Sergio Lozano, Gabriel, Martel

Marfil Santa Coloma: Chico; Rafa López, Sepe, Dani Salgado, Adolfo -cinc inicial- Rubén, Segura, Jhow, Busquets

Àrbitres: Bel Pascual i Moreno Millan

Gols: 1-0, Fernandao (minut 5); 2-0, Torras (minut 15); 3-0, Fernandao (minut 22); 4-0, Sergio Lozano (mnut 26); 5-0, Fernandao (minut 36); 5-1, Jhow (minut 40)