L’ocell de la UCA

13/07/2016 – El saltador d’alçada de la UCA busca nous reptes després de completar la millor temporada de la seva vida.

Encara no ha fet els 19 anys i ja és un dels deu millors saltadors d’alçada absoluts de tot Espanya. Xesc Tresens (1997) s’ha convertit en l’últim any en una de les ‘perles’ del planter de la Unió Colomenca d’Atletisme, club que ha vist incrementada la competitivitat dels seus atletes un cop completat el trasllat a les pistes Antonio Amorós.

Tresens, estudiant de CAFE a la universitat de Girona, té una millor marca de 2.12 metres, registre que li ha servit per guanyar el campionat de Catalunya júnior i absolut i el campionat d’Espanya júnior.

“Als tres anys vaig començar a fer atletisme. Quan en tenia cinc ho vaig deixar per jugar a futbol i a tennis, però amb 15 anys hi vaig tornar, animat per dos companys de classe”, relatava el jove atleta colomenc a aquest diari per explicar quins van ser els seus inicis en el món de l’esport.

Abans de decantar-se pel salt d’alçada, Tresens va “provar-ho tot”. “El salt d’alçada m’agrada perquè només depens de tu. Pots intentar millorar la marca fins que et cansis i no hi ha límit d’intents”, explicava el saltador de la UCA.

Sens dubte, aquesta ha estat “amb diferència” la millor temporada que ha fet mai Xesc Tresens. “L’any passat només vaig guanyar el campionat de Catalunya júnior i al d’Espanya vaig quedar vuitè”, recordava.

El salt qualitatiu que ha experimentat Tresens prové de dues vies de millora. “Ja tinc la tècnica més consolidada i, amb la potència adquirida al gimnàs, he pogut millorar els meus salts”, reconeixia durant l’entrevista realitzada a les pistes Antonio Amorós.

És evident que la construcció de la nova instal·lació atlètica ha suposat un pas endavant molt important per tots els ‘alumnes’ de la UCA. “Hem passat d’entrenar en un descampat a fer-ho en unes pistes normals. Això ens ha ajudat molt, tant per agafar potència com una tècnica millor. Jo he millorat catorze centímetres en un any”, celebrava Xesc Tresens.

Referents i futur

A partir de la temporada vinent, el saltador de Santa Coloma passarà a la categoria promesa i obrirà una nova etapa de tres anys abans de ser absolut. “M’agradaria anar a l’europeu de promeses i, perquè no, participar als Jocs Olímpics de Tòquio. Hi participaria encantat si aconseguís la mínima. No podria guanyar, però com a mínim agafaria experiència”, declarava Tresens.

A l’atleta de la UCA li agradaria viure de l’esport que practica i ser professional, igual que els seus dos grans referents d’elit: el saltador de Qatar Mutaz Essa Barshim (segona millor marca de tots els temps amb 2.43 metres) i l’italià Gianmarco Tamberi (actual campió mundial i campió d’Europa).

Per arribar al seu nivell, aquest jove colomenc haurà d’entrenar gairebé sense descans, tot i que actualment ja segueix una rutina molt exigent de preparació.

“Normalment fem tres setmanes de càrrega amb molt de gimnàs, rutines d’exercicis i d’abdominals per enfortir els músculs. Després ve una setmana de descàrrega prèvia a les competicions, on treballem la tècnica de salt. Jo entreno quatre dies a la setmana. Surten entre vuit i deu hores”, exposava el nostre protagonista.

A banda de ser regular en els entrenaments, l’aspecte mental i la capacitat de concentració també resulta clau en el salt d’alçada. Així ho explica Xesc Tresens: “En el salt, si no et concentres, executes pitjor la tècnica. Abans de saltar, jo sempre visualitzo el salt dins del meu cap i intento repetir-ho”.

Per acabar la temporada, Tresens hauria de participar al campionat d’Espanya absolut de Gijón (23 de juliol), però uns problemes físics al turmell poden deixar l’ocell de la UCA sense ‘volar’.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM