Llum verda a la modificació del PGM per fer 810 habitatges protegits procedents de l’àmbit privat

La Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolita de Barcelona ha donat llum verda a la modificació del Pla General Metropolità de Santa Coloma per reconvertir en 810 pisos de protecció oficial locals comercials que no estiguin als eixos comercials, finques que excedeixen el sostre permès per la normativa i parcel·les unifamiliars amb una superfície superior als 160 metres quadrats.

Aquesta modificació del PGM ja es va aprovar al mes d’abril, però la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat va condicionar la seva entrada en vigor a la presentació d’un nou text que inclogués algunes prescripcions tècniques.

Pisos de mínim 70 metres quadrats

Es tracta d’un projecte «innovador», segons el va titllar l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, que té com a finalitat «incentivar als propietaris a generar habitatge protegit» i que aquesta sigui una alternativa a les noves promocions públiqúes que actualment es troben aturades per la crisi econòmica.

Els locals comercials buits en planta baixa en carrers residencials podran tenir un canvi d’ús sempre que tinguin les corresponents condicions d’habitabilitat i es garanteixi la correcta accessibilitat, il·luminació i ventilació. La seva superfície mínima serà de 70 metres quadrats.

D’altra banda, l’Ajuntament legalitzarà els volums disconformes –finques construïdes fa anys que no compleixen la normativa per tenir un sostre edificat al solar superior al permès- sempre que en ell es facin pisos protegits. Es tracta d’edificis que ara acullen aparcaments, oficines i comerços. La superfície mínima dels nous habitatges serà de 70 metres quadrats.

Dividir parcel·les unifamiliars

Per últim, aquelles parcel·les unifamiliars amb una superfície que superi els 160 metres quadrats podran segregar-se en dos habitatges si un dels dos acull un habitatge protegit que tindrà una superfície mínima de sostre de 80 metres quadrats.

Seria en aquesta última tipologia d’edificacions on l’ajuntament creu que podria obtenir més pisos protegits (340) mentre que del canvi d’ús dels locals comercials calcula crear 280 i dels edificis amb volums disconformes (190).

Els pisos protegits que s’aconsegueixin a partir d’aquesta nova estratègia no hi hauran de complir amb l’obligació d’oferir places d’aparcament.

Aquesta proposta s’inclou dintre del Pla Local d’Habitatge (PLH) que es va aprovar a l’abril de l’any passat que desenvolupa les polítiques públiques d’habitatge a Santa Coloma fins al 2027.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure