L’Institut 9 participa en el projecte ‘AtmOOs’ per a conèixer els hàbits de mobilitat de l’alumnat

L’Institut 9 de Santa Coloma de Gramenet s’ha afegit al projecte mediambiental ‘AtmOOs’ sobre mobilitat sostenible en el marc del programa d’estudis de 2n d’ESO. ‘AtmOOs’ ofereix al centre educatiu colomense la possibilitat de veure com els desplaçaments de l’alumnat fins a l’institut afecten la qualitat de l’aire.

‘AtmOOs’ és un sistema que permet conèixer els hàbits de mobilitat de l’alumnat dels centres educatius i del seu entorn, així com les emissions associades. L’alumnat és el protagonista de ‘AtmOOs’ però s’obre també al seu entorn. La ‘App’ i la web són canals de comunicació bidireccionals amb el qual tant l’alumnat com les seves famílies poden contribuir a la base de dades i ajudar a generar coneixement de gran valor per a la gestió de la mobilitat.

En una sessió concreta el passat 19 de febrer, en el Institut 9 es van poder registrar les dades de tot l’alumnat del centre (1r i 2n d’ESO). Aquestes dades han quedat registrats i transformats en gràfics sobre tipus de mobilitat, transports utilitzats majoritàriament, incidència en la qualitat de l’aire, mapa de color amb els llocs de residència de l’alumnat i traçat del camí escolar fins a l’institut.

Hi ha una segona part del projecte que suposa identificar punts negres del camí escolar a través de la ‘app’ de ‘AtmOOs’ en què els propis alumnes registren les incidències i les pugen a l’aplicació amb la foto del lloc concret. Aquesta part s’implementarà pròximament en l’institut colomense en el marc del desenvolupament del projecte.

‘AtmOOs’ neix de la preocupació per millorar la qualitat de l’aire, conèixer i generar coneixement per a prendre millors decisions referents a la mobilitat. ‘AtmOOs’ es va iniciar en 2018 com una prova pilot en el districte barceloní de l’Eixample.

Es tracta d’un projecte de ciència ciutadana vehiculat a través dels centres educatius que combina l’ús de les noves tecnologies amb l’àmbit de la sensibilització ambiental i les plataformes de difusió del coneixement.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM