Lídia Montero, regidora de Medi Ambient: “Hem d’anar més amb transport públic”

12/11/2015 – La regidora Montero demana un esforç per canviar d’hàbits.

Lídia Montero té un càrrec de nom interminable: Segona tinent d’alcaldessa executiva de l’Àrea d’Urbanisme, Habitatge, Medi ambient i Ecologia urbana, Espai públic, Via pública, civisme i Seguretat Ciutadana. Diguem que és la número 3 de l’Ajuntament i la regidora que li ha declarat la guerra a la contaminació. Arriba puntual a la trobada a Ecometròpoli, l’antic pavelló Montserrat de malalts severs de la Clínica Mental. Avui aquest espai de Torribera és un lloc més concebut per a l’amor que pel patiment. L’aire sembla net i fresc i s’escolta més el cant dels ocells que la remor de la propera B-20.

Implicació social
“Tots plegats hem de ser conscients que la solució avui passa pel transport públic i fer servir més la bicicleta i anar a peu si volem baixar les emissions que tant ens perjudiquen”, afirma Lídia Montero. La regidora ha vingut acompanyada d’Álvaro Rodilla, el jove regidor del ram, i de Francesc Bernet, cap del servei de Medi Ambient i Higiene Mediambiental.

Situació preocupant
Bernet parla de la necessitat que el conjunt de la població adquireixi consciència de la gravetat de la situació. “Pensem -diu l’expert que fa poc es parlava si existia el canvi climàtic i avui dia es dóna per segur i es debat si la temperatura global pujarà dos graus o més i si tindrem resiliència, que és la capacitat de sobreposar-se a aquesta situació adversa”.

Montero, Rodilla i Bernet manifesten la seva voluntat de potenciar a la ciutat les macro illes de trànsit pacificat per reduir la contaminació, que encara que no és alarmant, però sí preocupant.

Per sortir d’aquest escenari opinen que cal conscienciar a la població perquè els que puguin deixin el cotxe a casa. “És millor que vagi tothom en transport públic, encara que aquest sigui de superfície”, opina Bernet. Tant ell com la regidora Montero confien que, mentre fan aquesta feina d’àmbit municipal, les institucions s’espavilin i regulin l’accés del cotxe privat a les ciutats i es substitueix el motor de combustió per altres de més nets.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure