L’Hospital de l’Esperit Sant superarà aquest any les 11.400 intervencions i situarà la llista d’espera quirúrgica dintre dels marges òptims

L’activitat planificada a l’Hospital de l’Esperit Sant per al darrer trimestre d’aquest any indica que el centre arribarà a xifres d’activitat assistencial mai assolides anteriorment, fet que li permetrà reduir el temps d’espera dels usuaris. Aquesta fita és possible gràcies a l’augment de l’activitat descentralitzada al CAP Santa Coloma, a la consolidació de l’Hospital de Dia i a l’increment sostingut de l’activitat quirúrgica, que a finals d’any superarà les 11.400 intervencions.

Entre aquestes, hi ha previstes 960 intervencions de cataractes, 195 de pròtesi de genoll i 120 de pròtesi de maluc, procediments, tots tres, que reduiran els temps d’espera per sota dels sis mesos que fixa el Departament de Salut. Pel que fa a la resta de procediments quirúrgics, l’Hospital ha prioritzat aquells que en anys anteriors quedaven exclosos del grup dels 14 procediments amb temps d’espera garantit, com ara les hèrnies umbilicals, de les quals se n’hauran fet 158 (un 50% més que al 2014); les intervencions dermatològiques, que arribaran a les 490 (un 37% més); i la resta de procediments oftalmològics fora de les cataractes, dels quals se’n faran més de 200 (60% més). A més, tot i haver-se’n ampliat el temps de garantia fins als 12 mesos, s’incrementaran també les operacions de galindons (fins a 309), de varices (fins a 263) i les colecistectomies (fins a 235).

D’altra banda, l’Hospital de Dia realitzarà un 10% més de sessions, fins a les 16.500. Bona part d’aquest increment correspon a la posada en marxa, al mes de gener d’aquest any, de l’Hospital de Dia de Medicina Interna, orientat al pacient crònic complex (PCC) i que té l’objectiu d’atendre de la manera més àgil possible aquest tipus de malalts que requereixen un tractament ambulatori intensiu i precoç, o bé un procés diagnòstic coordinat.

L’assumpció definitiva de l’atenció especialitzada a Santa Coloma de Gramenet per part de l’Hospital ha suposat també un increment d’activitat en aquesta àrea. Les gairebé 87.500 visites d’enguany suposaran un increment d’un 5% respecte de l’any anterior.

Les altes xifres d’activitat descrites han generat al llarg de l’any moments de dificultat per assolir els temps de garantia vigents de les proves diagnòstiques no urgents. La situació a mitjans d’octubre, però, revela una millora notable d’aquesta situació i actualment només els polisomnogrames es troben per sobre del temps d’espera garantit.

Font: Unitat d’Imatge i Comunicació FHES

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM