L’Hospital de l’Esperit Sant gestionarà les baixes per ingrés des del mateix hospital

És una mesura que estalvia el desplaçament dels familiars al CAP i ajuda a desburocratitzar l’atenció primària

Des de mitjans de novembre la FHES ha començat a desplegar la gestió de les incapacitats temporals (IT) per ingrés hospitalari des del mateix hospital, amb l’objectiu de treure aquests tràmits de l’atenció primària.

L’equip d’admissions de la Unitat de Sistemes d’Informació de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant, ha dissenyat un circuit per fer-ne la gestió i el seguiment, que s’iniciarà amb el checklist que es fa telefònicament als pacients que s’han de sotmetre a una intervenció i que acabarà quan el pacient se’n vagi d’alta.

Amb aquest nou programa, les persones que ingressen a l’hospital, tant per la via d’urgències com per la via programada, poden tramitar la baixa laboral des del mateix hospital i la rebran automàticament a través de La Meva Salut, així s’estalvia el desplaçament dels familiars al centre d’atenció primària per gestionar-la.

La baixa per IT la genera el mateix hospital en el moment de l’ingrés, si el pacient ho requereix. Mentre el pacient romangui hospitalitzat es gestionarà el primer comunicat de confirmació i en el moment de l’alta d’hospitalització, es generarà un altre comunicat de confirmació amb una validesa de 14 dies. Tots els documents es podran descarregar des de La Meva Salut. Els comunicats de confirmació següents i l’alta s’han de tramitar des de l’atenció primària.

La mesura beneficia la població en edat laboral i forma part del conjunt d’iniciatives del  Departament de Salut, destinades a desburocratitzar l’atenció primària. El canvi permet agilitzar els processos, disminuir el nombre de contactes a l’atenció primària per gestions d’aquest tipus i millorar l’experiència del pacient i el seu entorn.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure