L’Hospital de l’Esperit Sant estrena un nou TAC d’última generació

0
62

El Servei de Diagnòstic per la Imatge de FHES estrena un nou TAC (tomografia computada) d’última generació, que permet fer estudis i exploracions molt més ràpides, amb la conseqüent disminució d’irradiació al pacient, així com obtenir imatges de qualitat extraordinària.

El TAC és un tub de raigs X que gira al voltant del cos del pacient, i el nou aparell de l’Hospital Esperit Sant està equipat amb l’última tecnologia desenvolupada per a aquests tipus d’aparells. Amb el nou TAC d’alta resolució espacial s’obtenen imatges d’alta qualitat, per la qual cosa el diagnòstic de la patologia és molt precís.

La TC és especialment útil perquè mostra molt clarament diferents tipus de teixits –pulmons, ossos, teixits tous i vasos sanguinis. Permet diagnosticar problemes com ara malalties vasculars, infeccions, traumatismes, trastorns musculoesquelètics i càncer, així com fer-ne un seguiment i planificar el tipus de tractament mèdic o quirúrgic i la seva resposta.

Aquesta substitució forma part del procés de renovació d’alguns equipaments tecnològics que ha posat en marxa la Fundació Hospital de l’Esperit Sant mitjançant el Programa específic de suport de la renovació tecnològica (PERT).

El 2021, el servei de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital de de l’Esperit Sant va fer un total de  101.018 exploracions diagnòstiques, la qual cosa és un 20% més de les que es van realitzar durant el 2020. D’aquestes proves, 10.589 són TACs, 46.930 corresponen a ecografies i 9. 627, mamografies.