L’hivernacle dona verdures i hortalisses ecològiques a 456 famílies vulnerables

L’hivernacle, l’espai on es formen en horticultura els alumnes de la Casa d’Oficis, dona verdures i hortalisses ecològiques i de quilòmetre zero a 456 famílies vulnerables de la ciutat. Aquesta iniciativa, de periodicitat quinzenal, s’emmarca dins del programa municipal d’aliments solidaris que l’Ajuntament impulsa amb l’objectiu de donar resposta a aquelles persones del municipi amb més dificultats.

Els productes frescos que es conreen en aquest espai, vinculat a l’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC), també s’utilitzen per elaborar el menú del menjador social, on acudeixen diàriament 41 persones, i s’han incorporat al servei de repartiment de menjar per emportar-se a casa (servei de take away), que beneficia cada dia a 115 persones. Aquest recurs prioritza a les persones que tenen menors d’edat al seu càrrec.

Juntament amb els productes frescos, s’ha elaborat una guia amb informació, orientació i consells d’higiene i conservació de les verdures i hortalisses que es reparteix entre les persones usuàries del programa.

Doble compromís social

Aquesta actuació municipal, que es va iniciar fa tres temporades, té un doble compromís social. D’una banda, perquè qui se n’ocupa de conrear aquest espai és el grup de joves de la Casa d’Oficis, un programa del projecte Treball als barris adreçat nois i noies d’entre 16 i 24 anys, finançat pel SOC i gestionat per l’empresa municipal Grameimpuls. D’una altra, perquè proporciona a les famílies de Santa Coloma amb menys recursos productes frescos i variats que permeten cobrir les seves necessitats nutricionals amb menús més equilibrats. L’hivernacle és un espai formatiu de 1.000 metres quadrats, ubicat al Recinte Torribera, on també s’hi troba l’Escola de Restauració municipal i el Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure