L’evolució de l’art “De París a Nova York” arriba a Santa Coloma de Gramenet

El Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet acull l’exposició itinerant de l’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona “De París a Nova York. Gravats de la Col·lecció Gelonch Viladegut” des d’aquest dimecres 11 de novembre fins al 10 de gener de 2021.

Coproduïda amb el Museu Comarcal de Manresa i el Museu Abelló de Mollet, la mostra presenta una setantena de gravats de la Col·lecció Gelonch Viladegut d’artistes des de la segona meitat del segle XIX fins la segona meitat del XX, com Casas, Chagall, Dalí, Delacroix, Guinovart, Le Corbusier, Lichtenstein, Maillol, Matisse, Miró, Picasso, Ponç, Ràfols Casamada, Renoir, Rodin, Smith, Tàpies, Tharrats, Togores, Utrillo o Warhol.

L’exposició incorpora la mirada personal del col·leccionista Antoni Gelonch que evidencia com grans artistes, ja siguin pintors o escultors, van utilitzar el gravat com a via per difondre la seva obra.

Adaptada a les noves condicions de seguretat, la mostra s’estructura en cinc àmbits que contenen obres i estils que s’encavalquen en el temps per demostrar com el món de l’art i el seu mercat van passar la seva capitalitat de París a Nova York amb el tombant de segle: El París del XIX: El centre de l’art (1840-1900) amb obres de Rodin, Delacroix o Corot; Artistes nostres a París al tombant de segle (1890-1930) com Picasso, Togores o Canals; El París de les avantguardes (1900-1950) amb gravats de Léger, Miró o Dubuffet; Artistes catalans a la recerca de… (1950-1975): El paper del Cercle Maillol amb artistes com Ràfols-Casamada, Tàpies o Cuixart; i L’odissea americana: Nova York, la nova capital de l’art (1950-…) amb artistes nord-americans com Warhol, Rosenquist o Spero.

Exposició més accessible

La mostra inclou elements per fer més accessibles els seus continguts a col·lectius amb dificultats sensorials, en el marc del programa La Mirada Tàctil de la Diputació de Barcelona, que també ha elaborat set vídeos en llengua de signes per a la comunitat sorda signant, subtitulat per a la comunitat sorda oralista i locució, que ofereixen un plus d’usabilitat per als visitants.

Des de la seva presentació al Museu Comarcal de Manresa l’agost de 2018, l’exposició ha visitat el Museu Abelló de Mollet del Vallès, el Museu d’Art de Cerdanyola, el Museu de l’Hospitalet, el Museu de Granollers, el Thermalia Museu de Caldes de Montbui i l’Espai Muxart de Martorell.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure