L’Esperit Sant potencia el programa de deshabituació al tabac entre els pacients fumadors hospitalitzats

L’ingrés hospitalari és una excel·lent oportunitat per promoure la cessació tabàquica en els pacients fumadors ja que quan aquests pacients són hospitalitzats, sobretot si és com a conseqüència d’una patologia relacionada amb el consum de tabac, són més receptius als missatges per a l’abandonament de l’hàbit al tabac per sentir-se més vulnerables

Des del Grup de Treball Hospital Sense Fum, de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant s’ha impulsat l’actualització del protocol de deshabituació al tabac per al pacient fumador hospitalitzat. El protocol indica que quan el personal assistencial atengui al pacient fumador se li oferirà ajuda perquè pugui seguir els consells d’abstinència de tabac i la possibilitat de seguir aquesta ajuda amb la Unitat Especialitzada en Tabaquisme (UET) de la FHES.

Si el pacient accepta l’ajuda durant l’ingrés, el pneumòleg i referent de la UET, farà la valoració per la prescripció adequada i serà la infermera qui farà el seguiment ambulatori d’aquest pacient, un cop sigui donat d’alta. A més del tractament farmacològic per a la deshabituació del tabac, és important que el pacient rebi suport psicològic. Aquest suport anirà a càrrec de la psicòloga clínica de l’Hospital qui també pot proporcionar una primera atenció durant l’ingrés.

Durant el 2020, la Unitat Especialitzada en Tabaquisme de l’Hospital ja va tractar un total de 92 pacients provinents de consultes externes.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM