L’Esperit Sant celebra els seus 100 anys en un moment dolç

28/04/2017 – “Ho feu molt bé”, els diu el conseller Comín als treballadors de l’hospital.

“Ho feu molt bé”. Les paraules del conseller de Salut, Antoni Comín, dirigides al personal en l’acte central del Centenari de l’Esperit Sant no semblaven de compromís. A les seves mans tenia el llibre ‘Del Bacil de Koch a la salut per a tothom’, que resumeix la feina de cent anys de l’hospital (1917-2017) i també les dades dels èxits recents: ha superat l’última epidèmia de grip amb nota, està al capdavant en cirurgia major ambulatòria o de pròtesi de genoll, els usuaris el valoren bé en les enquestes i els EROS de treballadors han passat a la història.

El Centenari arriba, doncs, en un moment dolç. I així ho va voler destacar el conseller Comín, autor del pròleg del llibre, en l’acte del dia 20. El president del Patronat de la FHES, Josep Maria Cortés, el mirava amb satisfacció, així com els repre-sentants municipals i del sector de la salut.

Moment emotiu

Abans, en la intervenció de benvinguda Vicenç Perelló, director gerent de l’Esperit Sant, va recordar el principal actiu de la casa: les persones. I el moment més emotiu va arribar precisament amb la conversa amb dos extreballadors del centre que, pel paper clau que han jugat en la història de l’organització, han estat entrevistats per a la redacció del llibre. José Moreno, cirurgià i un dels artífexs del concert de la FHES amb la Seguretat Social el 1972, i Pilar Argelés, directora d’infermeria del 1985 al 2000, impulsora a l’Hospital del model d’atenció integral del pacient i antiga interna del sanatori, van explicar curiositats del seu pas per la Fundació i com van viure alguns moments transcendentals de la seva història.

Mirada fresca

Aquestes són dues de la vintena d’entrevistes a treballadors i extreballadors del centre que inclou el llibre del Centenari, i que són una mostra simbòlica dels centenars de persones que han passat per l’organització en tots aquests anys. L’obra, que ofereix una visió de la història d’una manera temàtica i amb un estil àgil, s’estructura en capítols que es poden llegir de manera independent. Aquesta mirada fresca es contraposa amb la perspectiva cronològica i històrica que ja s’havia tractat de manera rigorosa en el llibre editat amb motiu del 75 aniversari de l’organització.

El llibre ‘Del Bacil de Koch a la salut per a tothom’ es pot trobar a la Llibreria Carrer Major.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM