Les polítiques socials colomenques, qualificades d’‘excel·lent’

L ’Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials ha qualificat l’ Ajuntament de Santa Coloma d’ «excel·lència en inversió en polítiques socials», per segon any seguit. 31 consistoris, 6 dels quals catalans, han rebut aquesta condecoració.

La inversió de l’any 2010 es xifrava en 7,4 milions d’euros, fins els 13,2 milions de 2017, per fer front a les conseqüències de la crisi econòmica que afecta la vulnerabilitat social colomenca.
La manca de treball i les dificultats per fer front a l’accés i al pagament de l’habitatge són els principals problemes de les famílies joves. Els problemes d’atenció a les persones grans soles han centrat bona part de l’increment de recursos municipals. En aquest àmbit, destaca el creixement de l’ajuda a domicili, amb més de 953 persones, i el programa de teleassistència, amb 3.147 persones incorporades.

L’anàlisi s’ha fet sobre els pressupostos liquidats el 2017 que publica el Ministeri d’Hisenda. El criteri que es té en compte per emetre qualificacions és econòmic i inversor; s’avalua que no s’hagi reduït la inversió social per habitant en relació a l’any anterior.
L’Ajuntament compleix aquesta condició, ja que en aquesta ciutat no només no hagut un retrocés en la inversió en polítiques socials, sinó que s’ha produït un increment sistemàtic, especialment durant l’última dècada,

Esforç inversor
En la comunicació enviada a l’alcaldessa per comunicar el nivell d’excel·lència de l’Ajuntament es reconeix l’esforç pressupostari realitzat, l’aposta per elevar la inversió social i la vocació demostrada d’atendre els veïns i veïnes des d’uns Serveis Socials dignes i de qualitat.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM