Les obres del Pavelló Nou finalitzen a finals d’aquest mes de gener

Les obres de rehabilitació integral del Pavelló Nou arriben a la seva fi i durant aquest mes de gener s’estan duent a terme les darreres comprovacions d’instal·lacions i repassos d’obra. Actualment, els treballs han entrat en fase d’acabats (mobiliari, equipament esportiu, pintura, parquet, subministraments, etc.). La reobertura del Pavelló es preveu durant el mes de febrer.

La reforma del Pavelló Nou, un equipament emblemàtic a la ciutat amb més de quaranta anys d’antiguitat, es va iniciar el maig de 2019 i estava previst que finalitzés l’agost passat, però a causa del confinament obligat per la pandèmia per la Covid-19, l’obra s’ha prorrogat fins a finals d’any.

L’objectiu del projecte de rehabilitació ha estat resoldre les problemàtiques relacionades amb l’antiguitat de l’equipament (va ser inaugurat el 1977) i adaptar-lo a la nova normativa de competició de la Primera Divisió de futbol sala, per tal que pugui seguir sent el pavelló d’entrenament i de competició del club Industrias Santa Coloma. A més, s’han aportat millores en l’evacuació, l’optimització de l’aforament, l’accessibilitat universal al 100% i la funcionalitat. Ara és un edifici sostenible amb qualificació A, eficient des del punt de vista energètic.

Un interior totalment renovat

Les característiques arquitectòniques de l’edifici s’han conservat,però s’ha renovat la coberta, que ara permet l’entrada de llum natural i millora notablement l’acústica, les façanes i totes les instal·lacions. L’interior s’ha transformat radicalment, s’ha fet més còmode, i s’ha augmentat l’aforament de públic en un 13%, arribant a les 1.500 persones.

D’altra banda, s’han ampliat els espais de vestidors i serveis (que també seran accessibles per a persones amb cadires de rodes), les zones de tribuna i premsa, s’hi ha instal·lat un ascensor i s’han renovat les grades laterals per posar-hi seients. Per aconseguir milloraralguns d’aquests espais, s’ha hagut de fer una petita ampliació de l’edifici. A més, les dues sales polivalents estan totalment reformades i climatitzades. Amb les obres també s’ha renovat una part de la urbanització del perímetre.

La inversió total en aquesta obra és de 4,4 milions d’euros. La Unió Europea, a través del FEDER (fons Edusi), hi col·labora amb una aportació de 700.000 €. La resta es finançarà amb fons municipals i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

El Pavelló Nou, situat entre el carrer de Mn. Jacint Verdaguer i l’avinguda de la Generalitat, al costat del col·legi Ferran de Sagarra, és el més utilitzat a la ciutat, sent l’espai habitual d’entrenament i de competició de 17 entitats colomenques, que representen a més de 500 persones usuàries cada dia (més de 150.000 a l’any). Aquest equipament ha estat objecte de diferents reformes per adaptar-lo a la normativa de les diverses modalitats esportives que acull, però l’obra actual és la seva transformació més important, tant pel que fa a les dimensions com al cost.

ARTICLES SIMILARS

COMENTARIS

SEGUEIX-NOS

3,747FansAgradda
1,364SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
17SubscriptorsSubscriure

INSTAGRAM